"Türkiye'de siyasi baskı ve ayrımcılık var" diyerek Almanya'ya siyasi iltica talebinde bulunan terör örgütü yandaşı 8 bin kişiye ülkeyi terk etmeleri için mektup gönderildi.
Almanya, "en tehlikeli örgüt" olarak nitelendirdiği ve faaliyetleri 1993 yılından itibaren yasakladığı terör örgütüne bir darbe daha indirmeye hazırlanıyor.
Türkiye'de Kürtlere yönelik ayrımcılık yok
"Türkiye'de siyasi baskı ve ayrımcılık var" diyerek Almanya'ya siyasi iltica talebinde bulunan terör örgütü yandaşı 8 bin kişiye ülkeyi terk etmeleri için mektup gönderildi. Alman yüksek mahkemesi de konuyla ilgili başvuruda bulunanlara yönelik verdiği kararda, "Türkiye'de Kürtlere yönelik ayrımcılık yok" kararı verdi.
8 bin terör örgütü yandaşına mektup
Federal İçişleri Bakanlığının, Alman Yabancılar Yasası'na dayanarak, daha önce "geçici oturma izni" verdiği ancak yasaklı terör örgütü PKK ile ilişkisini kesmeyen, finansman ve kadro temini açısından örgüte desteğini sürdürerek, eylemlerine iştirak ettiğini tespit ettiği yaklaşık 8 bin terör örgütü yandaşına da Almanya'yı terk etmeleri yönünde mektuplar gönderildiği bildirildi.
Bir an önce Türkiye'ye dönün
Alman İlticacılar Derneğinin verilerine göre, Federal İçişleri Bakanlığı tarafından bu ülkeye iltica talebinde bulunan 7 bin 735 terör örgütü yandaşı Kürt kökenli mülteciye gönderilen mektuplarda, Türkiye'de Kürtlere yönelik hiçbir siyasi ayrımcılık ve baskının olmadığı, Kürtlerin iyi şartlarda yaşadıkları belirtilerek, "bir an önce Türkiye'ye dönmelerinin" istenildiği belirtildi.
Türkiye'de sıkıntı yok
Terör örgütü PKK'nın yönlendirmeleriyle harekete geçen çok sayıda örgüt yandaşı ilticacının eyalet mahkemelerine dava açtıkları, bu davalardan bazılarının üst mahkemelere kadar taşındığı kaydedildi. Berlin ve Hessen Eyalet Yüksek Mahkemeleri ile Lunenburg Yerel Mahkemesince verilen kararlarda, "Türkiye'de insan hakları konusunda Kürtler açısından bir sıkıntı yaşanmadığına" dikkat çekilerek, talepler reddedildi.
Yasaklı terör örgütü PKK ile ilişkilerini devam ettiren ve terör örgütü tarafından düzenlenen "Ben de PKK'lıyım" imza kampanyasına katıldığı belirlenen Kürt kökenli ilticacıların başvurularına ilişkin yüksek mahkeme kararında söyle denildi:
Kürtler şiddet görmüyor
"Avrupa Birliği sürecinde açıklanan paketler de ortaya koydu ki Türkiye'de Kürtlere yönelik toplu işkence, insan hakları ihlali gibi uygulamalar yok. Reformlara imza atan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde Kürtler şiddet görmüyor ve siyasi takibe maruz kalmıyor. Din baskısı iddiası da doğru değil. Türkiye'de farklı etnik gruplara ve dinlere koruma var. Farklı dini gruplar için de bir tehlike yok. Devlet ne kendisi şiddet uyguluyor, ne dolaylı yoldan bunu yapıyor. AB'ye uyum döneminde demokratik bir süreç oluştu. İlticacıların Türkiye'ye geri gönderilmeleri yasaldır. Türkiye'ye dönmelerinde hiçbir sakınca yoktur."
2-3 ay içinde Almanya'yı terk edin yoksa...
Almanya'da üst mahkemelerden de ret kararı çıkmasının ardından yaklaşık 8 bin civarındaki ilticacı durumundaki terör örgütü yandaşının en geç 2-3 ay içinde Almanya'yı terk etmesi gerektiği, Türkiye'ye dönme yönündeki mahkeme kararına uymayanların ise kaçak duruma düşecekleri, yakalananların hapis ve para cezalarını çekmeleri sonrasında Türkiye'ye gönderilecekleri bildirildi.