1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu yıl da provokasyonlara sahne oldu.





YÜZLERDE MASKEYLE POLİSİ TAŞLADILAR
Yüzleri maskeli olduğu gözlenen gruptakiler, sloganlar atarak güvenlik güçlerine taşlarla saldırdılar. Bazı göstericilerin söktükleri kaldırım taşlarını polise attıkları, sapanla taşlı saldırı yaptıkları gözlendi.

Polisin gaz bombası atarak ve tazyikli su sıkarak müdahale ettiği grup, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağıldı.


GÖSTERİCİLER ARAÇLARA ZARAR VERDİ
Taksim'e çıkmak isteyen gruplara polis Dolapdere'de müdahale etti. Göstericiler attıkları taşlarla araçlara zarar verdi. Göstericilerin bir İETT otobüsünün de camını kırdığı görüldü.

Yaklaşık 10 kişilik polis grubu çok sayıda göstericinin taşlı saldırısı karşısında geri çekilmek zorunda kaldı.

Olaylar sırasında çevredeki vatandaşlar gaz bombalarından etkilendi. baygınlık geçiren bir gösterici hastaneye kaldırıldı.



TARLABAŞI'NDA BİNAYA MOLOTOF
Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen yasa dışı gruplara, polis Tarlabaşı'nda müdahale etti.

Ara sokaklarda toplanarak Tarlabaşı'nı takiben meydana ulaşmak isteyen gruplar, polis engeliyle karşılaştı. Güvenlik güçlerine taş, sopa ve molotofkokteyli ile saldıran göstericilere polis, gaz bombası ile karşılık verdi.

Göstericilerin attığı molotofkokteyli, bir binanın duvarındaki klimaya isabet etti. Çıkan küçük çaplı yangın, itfaiye tarafından söndürüldü.

Olaylar sırasında bölgeden silah sesleri de duyuldu. Polisin göstericilere müdahalesi sürüyor.

Bu arada, polis ekipleri müdahale yapılan yerin yakınındaki bir sokakta atılan gazdan etkilenen vatandaşlara su verdi. Polis helikopteri de sokak üzerinde, yerdeki ekiplere destek veriyor.

Öte yandan, Dolapdere'de barikat kuran 150-200 kişilik bir grup, polis ekiplerine taş ve tuğla parçaları ile saldırdı. Polis, gruptakilere, gaz bombası ve panzerden tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu.