Mardin'de 44 kişi katlediliyor, DTP'den hala ses yok

Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge köyünde nişan yapılan eve baskın düzenleyen maskeli kişiler otomatik silah ve el bombalarıyla katliam yaptı. Çoğunluğu kadın ve çocuk 44 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
Mardin'e 40 kilometre uzaklıktaki 32 haneli ve 300 nüfuslu Bilge Köyü'ndeki saldırı saat 21.30 sıralarında 4 koldan başladı ve yarım saat sürdü. Maskeli saldırganlar eski köy muhtarı Cemil Çelebi'nin kızının nişanının yapıldığı evde toplanan çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu kalabalığın üzerine el bombaları attı ve otomotik silahlarla taradı.

MARDİN SİZİN DEĞİL Mİ
29 Mart yerel seçimlerinde bölgede en etkin parti olan hatta daha ileri giderek "Seçimlerde Kürdistan sınırlarını çizdik" diye talihsiz açıklamalar yapan DTP'den hala ses yok. Öldürülen 44 kişinin 6'sı çocuk 16'sı kadın. Mardin DTP'nin sözde sınırlarını çizdiği bölgenin içinde değil galiba.

DTP NEDEN SESSİZ
Genel Başkanı da Mardinli bir aşiret ağası olan parti, 44 kişinin katledildiği saldırıdan sonra bir açıklama yapmış değil. PKK'yla olan bağını her fırsatta ifade eden partililer, Bilge Köyü korucu köyü olduğu için mi hala sessiz. Kendini bölgenin partisi ilan eden DTP, bu ayrımcılığının nedenini açıklamak zorundadır.