Deniz Feneri'nde İKİNCİ DALGA

CHP MYK Üyesi Ali Kılıç, Alman yargısının Deniz Feneri'nde "ikinci dalga" soruşturmayı başlattığını belirterek, soruşturma dosyasında Deniz Feneri e.V'nin topladığı bağışlarla Almanya'daki Kanal 7 Televizyonu ile AKP'nin finanse edildiğine ilişkin belgelerin bulunduğunu bildirdi.

Kılıç, Deniz Feneri e.V ile ilgili üç yeni dosyanın içeriği hakkında şu bilgileri verdi:
"Deniz Feneri (DF) e.V. ile aşağıda adı geçen kişilerin ilişkileri, organize edilmiş kriminal birlik-çete. Bunlar vergi kaçırma, bağış çalma, dernekler yasasına muhalefet, dernek organlarının kendilerine verdiği yetkiyi kötüye kullanma gibi suçları işlediler. Deniz Feneri e.V.'nin bağış paralarıyla şimdiki Türk Hükümetini kuran AKP finanse edildi. Hükümet de, Zahid Akman'ı daha sonra RTÜK Başkanlığına getirdi.

Dolandırıcı İslami Holding YİMPAŞ ile DF e.V., AKP ile yakın ilişki içinde. DF e.V.'nin ana kuruluşu, Hükümetçe 20 Haziran 2004'te kamu yararına dernek statüsü verilen Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği. Mehmet Gürhan'ın kayınpederi Şükrü Kurum, YİMPAŞ'ın eski yöneticisi. Kanal 7'nin o dönemdeki yöneticisi Faik Gürler bağışları çaldı.

Garantili metot
Beyaz Holding yöneticileri DF e.V.'yi kontrol ediyor. İki ülke arasında organize, nitelikli ve çok tehlikeli bir dolandırıcılık söz konusu. DF e.V., dolandırıcı İslami holdingler YİMPAŞ ve Kombassan'dan sonra 'yeni ve garantili' para toplama metodu buldu. Çünkü toplanan paralar bağış olduğu için geri ödeme söz konusu değil.

Aç-kapa şirket ve hesaplar
Bunlar sürekli yeni şirketler kurarak eskileri kapatıyorlar. Örneğin, DF e.V.'nin Almanya'daki hesapları sık sık kapatılıp yenileri açılıyor. Bu yolla son 10 yılda 900 milyon Euro bağış toplandı. Büyük bir kısmı güvenden dolayı DF e.V.'ye aktarıldı. DF e.V., milyonlarca Euro değerinde reklam veriyor, yıllık bilançosunda sadece 9 bin Euro kazanç bildiriyor.

DF e.V. paralarının nereye aktarıldığı biliniyor. Bu paralarla yukarıda adı geçen kişi ve kuruluşlar finanse ediliyor. Müslüman Kardeşler Örgütü, DF e.V.'ye 6 bin 16 Euro bağışladı.

Başkomiseri şaşırtan teklif
Diğer tüm kamu görevlileri gibi, Alman Başkomiser Böhm'ün işi-göreviyle ilgili bütün görüşmeleri kurumsal olarak kaydediliyor. Böhm, "Özellikle Sayın Gökhan Gürbüz'ün (Zekeriya Karaman'ın avukatı) bana, Zekeriya Karaman adına 22/11/2007'de yaptığı İstanbul'a davet teklifine şaşırdım. Gürbüz bana 'İstanbul'a gelebilir misiniz, Zekeriya Karaman, sevinerek sizinle görüşmek istiyor" diyor."

Kılıç, bu davetin, Almanya Deniz Feneri e.V.'ye yapılan baskınlardan 5-6 ay sonrasına rastlamasına dikkat çekti.

Kılıç bunlara cevap bekliyor
Kılıç, yetkili ve ilgililerin şu soruları yanıtlamasını istedi:

*Müslüman Kardeşler Örgütü Deniz Feneri'ne bağış yaptı mı?

*YİMPAŞ dosyası Mannheim kentinden alınarak DF dosyası ile birleştirildi mi?

*Kanal 7 Almanya DF paralarıyla finanse edildi mi?

*Zekeriya Karaman soruşturmayı yürüten Alman Başkomiser Alexander Böhm'ü Türkiye'ye gizli gelmesi için davet etti mi?

*Karaman'a Almanya'dan toplam olarak ne kadar para getirilerek teslim edildi?

*Karaman, Almaya DF baskınından sonra Nuri Yılmaz adıyla mail adresi kullandı mı? Nostalji75 mail adresi kime ait?

*Kanal 7 adına yapılan vize başvurularında DF mührü kullanıldı mı?

*Karaman, Kanal 7 için Mehmet Gürhan'a 'Danışmanlık Ücreti' adıyla 9 bin Euroluk sözleşme yaptı mı, yaptıysa bu ücret hangi hesaba yatırıldı?