Önümüzdeki seçimlerde AKP tamamen gidecek

Baykal, Antakya merkeze bağlı Harbiye Beldesi Belediye Başkanı Hikmet Karaali'yi ziyaretinde, belediye önünde toplanan halka hitap etti. Vatandaşlara, seçimlerde partilerinin adayına verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Baykal, ''Mustafa Kemal Atatürk'ün partisine güvenerek Harbiye Beldesi Belediye Başkanı Hikmet Karaali'yi yeniden göreve getirmeniz, başkanımızdan memnun olduğunuzu kanıtlıyor. Harbiye tamam, sırada Ankara var'' diye konuştu.

Hükümetinin verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmediğini ve vatandaşların mutlu olmadığını iddia eden Deniz Baykal, şöyle devam etti:

''Yerel seçimlerde vatandaş biraz hareketlendi, hükümetin yarısı gitti. Önümüzdeki ilk seçimlerde tümü gidecek. Başbakan Erdoğan'ı korku sardı. Hemen takviye kuvvete sığındı. 8 Bakanı değiştirdi. Değişiklik yeterli oldu mu? Ne değişti? Ekonomi rayına oturdu mu? Vergiler düştü mü? İlaç, gübre, mazot ucuzladı mı? Dış borçlar ödendi mi? Esnaf memnun mu? Gençler iş buldu mu?, Çekler, senetler, kredi kartları ödeniyor mu? Binbir zorlukla üniversite bitirenler tayin oluyor mu? Hukuk işliyor mu?, Yatırımlar arttı mı? İşsizliğin önüne geçildi mi? Bunların hiçbiri olamadı. Bu partinin adı Adalet ve Kalkınma Partisi, peki ülkemizde adalet var mı? Deniz Feneri dosyası ne oldu? Almanya ceza verdi, Türkiye halen neyi bekliyor?''

MAYINLI ARAZİLER
Konuşmasında, mayınlı araziler konusunda verdikleri mücadelenin karşılığını aldıklarını, bu olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Baykal, ''Öncelikle buranın kullanım karşılığı temizlenmesine karşıyız'' dedi.

2003 yılında da aynı bölgeye güçlü bir ülkenin askerlerini ve ağır silahlarını, uçaklarını yığmak istediğini, yine CHP'nin direnmesiyle amaçlarına ulaşamadıklarını öne süren savunan Deniz Baykal, şunları kaydetti:

''Mayınlı arazilerle ilgili tehlikeli oyunu bozduk, CHP'li milletvekillerinin ve medyanın çabalarıyla TBMM'de yeniden görüşülmesi sağlandı. 510 kilometrelik hem de stratejik bölgeyi, komşularıyla ihtilaflı ülke olan İsrail'e vermek Orta Doğu barışını zedeler. Ayrıca, kullanım karşılığı temizlemeye kesinlikle karşıyız. Türkiye ile komşumuz Suriye arasına neden İsrail girsin? 50 yıl burayı işle demenin mantığı var mı? Bu bölgeye herkesin ilgisi var. Verimli ve stratejik toprakları bizler değerlendirmeliyiz. Dün Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin'de mayınlı arazilerin bulunduğu bölgede incemeler yaptım. Vatandaşlar, mayınlı arazilerin temizlenerek kendilerine verilmesini istiyorlar. Başbakan, mayınlı arazilerin temizlenmesine para ayıramayacaklarını söylüyor, peki kendisine 61 milyon dolarlık uçağı gözünü kırpmadan nasıl alıyor?''

Uluslararası anlaşmaya imza atıldığını, mayınların 5 yıl içinde temizlenmesi gerektiğini hatırlatan Baykal, hükümetin bu konuda tüm partilerin de görüşünü alması gerektiğini söyledi.

Baykal, konuşmasının ardından özel uçak ile Mardin'de bir televizyon programına katılmak üzere Hatay'dan ayrıldı.