VE DİSK TAKSİM'E GİRDİ

Makul bir sayıda Taksim'deyiz diyen DİSK'e ilk müdahale Pangaltı'da..

SON DAKİKA: DİSK ve KESK'in başını çektiği kortejde yaklaşık 4000 kişilik grup Taksim'e girdi. DİSK'in makul sayısı ortaya çıkmış oldu. CHP, TKP ve DTP'li bazı miletvekillerinin de yer aldığı grup Taksim'de.. DİSK'in aracı Kazancı Yokuşu'nun başına kadar geldi. Kazancı Yokuşu'nun alt kısmında bir grup gösterici Taksim'e girmek için zorluyor ancak polis izin vermiyor. DİSK kafilesinin Taksim'e yaptığı çıkarma sürerken İstiklal Caddesi'nde bazı gruplara polis müdahalesi var. DİSK korteji 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

Taksim'e doğru yürüyüşe geçen DİSK kortejine Harbiye'de polis müdahale etti. Polis, kortej kalabalık olduğu için Taksim'e yürümelerine izin vermiyor. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi polislerle pazarlık yapıyor.

Polisin izin verdiği 2 bin kişilik DİSK'li bir grup da Taksim'e doğru yürüyüşe başladı. Polis, Taksim'de sayıyı 'makul' tutmak için meydana çıkan yolları kapadı. 1000 kişilik Hak-İş grubu Taksim Meydanı'na giriş yaptı.

Polis farklı noktalarda göstericilere müdahale ediyor.
-Taksim - Sıraselviler'de polis göstericilere müdahale var.

-Pangaltı'da polis ve göstericiler arasında kovalamaca yaşanıyor. Şişli'de maskeli gruplar polise sapanla taş atıyor. Şişli'de göstericiler mağaza ve ATM'leri tahrip ediyor. Kaldırım taşları sökülüp polise fırlatılıyor.

-Harbiye'de bir gruba polis müdahale etti..

Polisin izin verdiği DİSK'li bir grup da Taksim'e doğru yürüyüşe başladı. Polis, Taksim'de sayıyı 'makul' tutmak için meydana çıkan yolları kapadı.

1 Mayıs kutlamaları nedeniyle İstanbul Şişli'de DİSK Genel Merkezi yakınında toplanan göstericilere polis müdahale etti. Olayda 2 kişi gözaltına alınırken, grup yola çöp tenekeleriyle barikat kurdu. DİSK korteji Şişli'de beklerken, Türk-İş, Taksim Kazancı Yokuşuna çelenk bıraktı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Pangaltı Halaskargazi Caddesi'nden Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 100 kişilik gruba polis, tazyikli su ile müdahale etti. Grup üyelerinden bazıları gözaltına alınarak polis otobüsüne bindirildi.

CİHANGİR'DE SICAK ÇATIŞMA
Cihangir - Firuzağa'da 25 kişilik bir gruba polis müdahale etti. Ev ve iş yerlerinin camları kırıldı. Taksime çıkmak isteyen gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bugün ilk kez resmi tatil olarak, başta İstanbul, bir çok yerde kutlanacak. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin vermemesine karşın DİSK bu sabah Taksim'e yürümek üzere Pangaltı'da 'makul bir sayıda' toplanacaklarını duyurdu. Vali Muammer Güler, "Makul sayının çok çok üzerinde miting bir sayıyla gelinirse bu kanunsuz olur" uyarısı yaptı.

MAKUL SAYI
Çelebi, 1 Mayıs kutlamalarının bu yıl 100. yıl dönümünün kutlanacağını belirterek, "Saat 10.00'da Pangaltı'da toplanacağız. Makul bir sayıda olacağız. Bu sayı diğer örgütlerle kıyaslanmamalı. Asla gerginliğin tarafı olmayacağız, en ufak şiddet içeren yaklaşımın içinde olmayacağız ve özüne uygun özgür ortamda Taksim'de olmak istiyoruz" diye konuştu.

PANGALTI'DA POLİS MÜDAHALESİ
Pangaltı'dan Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 100 kişilik gruba polis, tazyikli su ile müdahale etti. Gözaltına alınan 2 kişi polis otobüsüne bindirildi.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü yerleşkesinde İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezinde, emniyet ve jandarma, MİT, belediye, sağlık yetkilileri ile diğer ilgili kuruluşların görevlileri yer alıyor.

Merkezde, Taksim, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı, Kadıköy ve diğer bazı bölgelerden “MOBESE” ve gezici emniyet araçlarından elde edilen kamera görüntüleri inceleniyor.

Bu arada, çıkabilecek bir olaya müdahale için takviye polis ekiplerinin olay yerine sevk edilmesinde kullanılacak otobüsler de yerleşke bünyesinde bekletiliyor.

27 BİN POLİS

İstanbul'da 1 Mayıs'ta 27 bin polis görev yapıyor. Diğer illerden de İstanbul'a polis takviyesi yapıldı