Bahçeli: AKP namusumuzu kiraya veriyor

MHP lideri Devlet Bahçeli gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. 2002 yılında AKP hükümeti işbaşına geldiğinde terör eylemleri ülkemizde sıfır denecek kadar az düzeye ulaşmıştı. Lakin AKP hükümeti kimlik tahribatını geliştiren söylemlere girip terörü artıracak faaliyetlere girmiştir. Bölücülük giderek yaygınlaştı ve aleni hale geldi. Federasyon bile hoş karşılanır oldu. AKP hükümeti yürütülmesi şart olan kapsamlı askeri hareketten bile ısrarla kaçınılmıştır. Hükümet baştan beri bölücü örgütü küçümsemiş, hatta onlara destek verenlerden bile oy ummuştur.


36 etnik kimlik" söylemi
Başbakan Erdoğan'ın defalarca tekrarladığı "36 etnik kimlik" söylemi bölücülüğün daha da güçlenmesini yolunu açtı. Başbakan Erdoğan, İstanbul İl Başkanıyken hazırlattığı raporu iktidarda uygulamaya koymuş ve maalesef yol da almıştır.

İstiklal marşını da kaldıracak
PKK terörünü masum görme, alt kimlik olarak sıradanlaştırma, ülkemizdeki yerel kimlikleri her fırsatta kaşıma bu konudaki başlıca tespitlerimizdir. Okullarımızdaki andın kaldırılmasına yönelik çabaları, ne mutlu Türküm sözünün kaldırılma çabalarını anlamak mümkün değildir. Bu durum İstiklal marşının tartışılmasına kadar varacaktır.

Durum şudur ki; Atatürk'ün ne mutlu Türküm diyene sözü silinecek, Kürtçe'nin ikinci dil ya da seçmeli dil olarak kullanımının önü açılacak. Anayasada Türkiyelilik kavramı getirilecek.

Şehide kelle caniye sayın
AKP hükümetlerinin ikinci en önemli hususu ise tarihe yaklaşımıdır. "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" denmiş, İmralıdakicaniye "sayın" diye hitap edilmiş ve son olarak da yıllardır süren terörle mücadelede verdiğimniz şehitler için "kelle" denilmiştir. Ardından en önemli yıkım belgesiyse Türklüğe hakareti düzenleyen 301. maddesinin hükümet tarafından değiştirilmesidir.

Hudut namustur AKP namusumuzu 44 yıllığına kiraya veriyor
Mayın temizleme ile araziyi tarım amaçlı kullanma gibi iki alakasız konu neden aynı sözleşmede? Mayınların temizlenmesi işi neden sadece suriye sınırını kapsıyor? O bölgedeki yer altı zenginliklerinden yasadışı kullanılmasının kontrolu nasıl yapılacak? Türkiye ile Suriye arasındaki sınır gibi çok hassas topraklarımız yarım yüzyıl gibi yabancı ülkelerin kontrolüne vermek nasıl açıklanacak? Türkiye mayınları yabancı ülkelerin menfaatleri için mi temizletiliyor?

Hudut kutsaldır, hudut bir milletin namusudur. Bu nasıl namus ve şereftir ki 44 yıllığına yabancılara emanet ediliyor. Bunu hiçbir MHP'linin kabul etmesi mümkün değildir.