Hüseyin Üzmez kadınlardan korktu

BURSA'da 14 yaşındaki B.Ç.'ye 'cinsel istismarda' bulunduğu öne sürülen Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in yargılanmasına devam edildi. Daha önce Bursa Kadın Platformu üyelerinin saldırı girişiminde bulunduğu Hüseyin Üzmez, bu kez adliyeye duruşmadan bir saat önce yanında 5 korumayla geldi.

Kadın platformu üyelerinden korktu
Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde geçen yıl nisan ayında B.Ç., adındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda' bulunmak suçundan dava açılan Hüseyin Üzmez, 6'ncı kez hakim karşısına çıktı. Bursa'da Kadın Platformu üyelerinin tepkisinden çekinen hakkında toplam 25 yıla kadar hapis cezası istenen Üzmez, duruşmaya bu kez bir saat önce geldi. Üzmez'in yanında 5 korumanın yer aldığı görüldü.

Anne de katıldı
Hüseyin Üzmez'in yargılandığı duruşma saat 10.00'da başlarken B.Ç.'nin annesi olan sanık Livaze Ç. de duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Kadir Ünal, Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nin Hüseyin Üzmez ile Livaze Ç. hakkında açtığı 'hürriyeti tahdit' davasının 'Cinsel istismar' davasıyla birleştirilmesine karar verdi.

Duşuşma ertelendi
Mahkeme, yeni iddianamenin sanık avukatlarına verilmesi ve B.Ç.'nin 4 Haziran günü İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu'nda bir kez daha muayene edilmesi için duruşmayı 14 Temmuz gününe erteledi. Sanıkların tutuksuz yargılanmasına da devam edilmesi kararlaştırıldı.

Mahkeme çıkışı uzaklaştırıldı
Mahkemeye gelirken “Takdir Allah'ın, karar yüce mahkemenin” diyen Hüseyin Üzmez, yargılama sonrası kadın protestocularla karşılaşmamak için polis kontrolünde adliyenin otoparkına gitti ve bir otomobile binerek uzaklaştı.