Erdoğan parti grubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan parti grubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla ilgili tepkisine kızan Erdoğan Önce aynaya bak diyerek tepki gösterdi.

MARDİN'DEKİ SALDIRI
Erdoğan konuşmasına Mardin'de yaşanan katliamı kınayarak başladı. Mardin'in Mazıdağı ilçesi Bilge köyünde düğün merasiminde yapılan saldırı sonucu 17'si kadın 6'sı çocuk 21'i erkek olmak üzere 44 vatandaşımız hayatını kaybetti.

ERDOĞAN'DAN KATLİAM YORUMU
Erdoğan aldığımız bilgilere göre bu olay bir terör olayı değil. İki aile arasındaki husumetten kaynaklandığını gösteriyor. Tabi bu durum acımızı azaltmıyor. Düğün yapan, namaz kılan hatta 3 yaşındaki çocuklara silah doğrultular. Ölenlerle saldırganların soyadları aynı. Hiçbir gelenek hiçbir öte bu katliamı mazur gösteremez. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için herkes toplumsal görevini yerine getirmeli.. Ölenlere rahmet kalan acılı ailerere başsağlığı diliyorum

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR
Değişmeyi her an kendini yenilemeyi sürekli atılım yapmayı kendimize şiar edindik. Ülkemiz statükocu anlayışa tepki olarak AK Parti'yi seçti. Her an değişen acımasız rekabetin hüküm sürdüğü küresel dünyada yaşıyoruz. 6.5 yıldır yüzümüz geleceğe dönük oldu. Hız kaybedersek ülkemizin de kaybedeceğinin farkındayız. Dış politikada farklı bir ağırlığa kavuşmuş, üst üste 27 çeyrek büyüme rekoru bu dönemde kırılmıştır. Ancak yapacak çok daha işimiz var.

EMANETE İHANET ETMEYECEĞİZ
Erdoğan'ın konuşması sırasında "Türkiye seninle gurur duyuyor sloganları atılıyor" sloganları atıldı. Değişim her türlü engeli göğüs germeyi gerektirir. Eğer kolay olanı seçseydik, milletin emanetine ihanet etmiş olurduk. Millet bizden emaneti alana kadar asla ihanet etmeyeceğiz. Bizler millete hizmet için varız. Bu koltuklar gelip geçici biz millete hizmet için varız. Bu can bu tende olduğu müddetçe milletimize asla hizmet etmekten vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizde bir sıkıntı var. Dünyadaki sıkıntıdan kaynaklanıyor. Bunu görmezden gelebilir miyiz. Ama birileri zil takıp oynamak istiyor. Enflasyonada rakamlar istedikleri gibi çıkmayınca çılgına dönüyorlar. Enflasyon düştükçe rahatsız oluyorlar.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ
1 Mayıs'ta yeni kabineyi açıkladım. Kabine değişikliği için değişik kılıf içine girme gayretinde olanlar boşuna girmesin. Arkadaşlarımız devir teslimlerini yaptılar. Kabine değişikliği arkadaşlarımız yetersiz olduğu ya da coşkusunu kaybettiği için yapılmamışır. Bu bir yenilenme sürecidir. Yeni bir çoşku yaratma sürecidir. Biz bu gerilime taraf olmadan yolumuza devam edeceğiz. Bizi sadece milletin talepleri ilgilendiriyor. Görevlerini teslim eden arkadaşlara bugüne kadar bize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.

BU ÜLKE NE KRİZLER ATLATTI
AK Parti'den öncesine şöyle bir bakalım. Eskiden Türkiye eskiden 2-3 yılda bir kriz yaşardı. Türkiye'nin yıllarca iki yılda bir krizle boğuştuğuna şahit olduk. Bu krizlerden millet ağır bedeller ödedi. En küçük siyasi tartışmalar krize dönüştü. Eskiden krizler iyi yönetilmiyordu. İstikrarı bozmaya yönelik ciddi tartışmalar yaşandı. Bu ülkede 2007'de 14 Mart'ı yaşadık. Biz 7 yıldır yaşadığımızı sıkıntılara rağmen disiplinden asla taviz vermedik. Ekonominin dengelerini sağlam tuttuk. Dengeleri gözettik. Türkiye küresel krizi de bu kararlı tutumla karşıladı. Bir çok AB ülkesinden daha iyi bir performans sergiledik. Tek bir bankamız iflas etmedi. Zorda olan bir banka yok. AB üyesi olmadan ekonomik kriterleri yakaladık.

BAHÇELİ ÖNCE AYNAYA BAK
"Kabineye dışarıdan bakan almayı egemenlik ilkeleri aykırı bulan" Sayın Devlet Bahçeli, önce bir aynaya bakacaksın. Kendi koalisyonunda ülkeyi batırırken, Derviş'i dışardan aldınız. Lütfen söylerken samimi olalım. Bahçeli kendilerinin Kemal Derviş'i transfer ettiğini unutuyor. Benim Köşke aday gösterirken Meclis dışından olmamasını şart koştuğumu söylüyor. Sayın Bahçeli elmayla armudu karıştırmada mahirdir.

SİZ YAPINCA OLUYOR DA..
Siz yaptığınızda oluyor da biz yapınca neden olmuyor? Yasalar buna müsade ediyor mu? Mesele bitmiştir. "Ehliyeti ve liyakatı iyi de dışarıdan olması egemenlik ilkesiyle bağdaşmıyor" ne demek. Burada önemli olan milletimin menfaatidir. Milletin menfaati varsa senin burada ne söylediğinin benim için bir önemi yok.

BÜYÜME HEDEFLERİ
Euro bölgesinde büyüme hedefleri revize edildi. Türkiye'de işsizlik yüzde 14 buçuk. Yükesek bir rakam ama sadece bize özgü değil. ABD'de işsizlik tarihin en büyük rakamına ulaştı. Yüzde 8.5.. İspanya'da yüzde 17'leri aştı.Para birimlerinde Rusya'da yüzde 30 değer kaybetti. Ortalama risk primi 216 baz puan artarken, Türkiye'de 100 baz puan. Bizde felaket tellaları var. Kendileri için şahsi çıkara dönüştürme gayreti içinde olanlar var.

KRUGMAN HABERİ YALAN HABER
2008 Nobel ödüllü İktisatçı olarak tanınan Paul Krugman, Türkiye'yi iflas etme potansiyeline sahip ülkeler arasında saydığı haberleri gazetelerde yer aldı. Bir de manşet falan yapmışlar. Ortaya çıktı adam böyle bir şey söylememiş. Kendilerine yönelik bir şey olduğununda ortalığı ayağa kaldırırlar. Türkiye olunca moral bozmaya kendilerine şahsi çıkar sağlamaya çalışırlar.

BU DİREKSİYONDA BİZ VARIZ
'Hükümet krizi ciddiye almadı' diye bir yaklaşım var. Ekonominin aktörleriyle görüşme halindeyiz. Bu direksiyonda biz varız, nasıl ciddiye almayız. Ciddiye almazsak şarampole bizde yuvarlanırız. Sürekli eleştirmek itham etmek, moral bozucu açıklamalar yapmak haksızlık olur.