Cem Ersever Poligonda Öldürüldü


Ergenekon iddianamesinden: Çatlı da her türlü kimlik var. Başbakanlık poligonu kimliği de var. Öldürecekleri adamları poligana götürüp sorgulayıp, öldürüyorlardı. JİTEM komutanı Ersever de burada öldürüldü.


Ergenekon iddianamesiyle ilgili delillerin açıklanmasının ardından bir çok isimle ilgili ilginç iddia ve bilgiler de gün yüzüne çıkıyor.
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında 86 sanık hakkında açılan davaya ilişkin iddianamenin 441 klasörden oluşan ve 3 DVD'ye kaydedilen ekleri arasında yer alan 204 No’lu ‘Çiller hakkında devlet raporu’ ana başlıklı ve ‘Abdullah Çatlı’ alt başlığıyla yer alan belgede şok edici ifadeler yer alıyor.
İfadelerde, örgütün yurt dışındaki operasyonlarından, uyuşturucu işine ve Genelkurmay bağlantılarına kadar şok edici ifadeler yer alıyor.
İşte raporda yer alan ifadeler…
“ÇATLI’YA YEŞİL PASAPORTU GENELKURMAY ALDIRDI”
- Çatlı Genelkurmay kanalıyla yeşil pasaport aldı. Ama hemen ardından polisle ilişkiye girdi. MİT’le arasını düzeltti. Bunu o sırada Erzurum Valisi Mehmet Ağar yaptı.
“AĞAR UYUŞTURUCUYU HAVAALANINA GETİRİYORDU”
- Hüzeyin Başbaşin ile Ağar beraber çalışıyorlardı. Çatlı da bu ekibin içindeydi. Ağar uyuşturucuyu havaalanına kadar getiriyor, havaalanından itibaren iş Çatlı’ya geçiyor. Avrupa’da dağıtımı Baybaşin ve Çatlı yapıyordu.
“UYUŞTURUCUYU TÜRKİYE’YE TUĞRUL TÜRKEŞ SOKTU”
- Azerbaycan darbesi de uyuşturucuyla bağlantılı. Darbeden bir süre önce Tuğrul Türkeş, Baybaşin ve Çatlı Nahçivan’da Elçibey’in köyünde bir araya geldiler. Eroin işi için bir araya gelmişlerdi. Malı Tuğrul Türkeş diplomatik aracıyla Türkiye’ye soktu.
“SABOTAJ OPERASYONUNU DOĞAN GÜREŞ YAPTI”
Söz konusu belgede Ermenistan’da o yıllarda meydana gelen patlamalrın organizasyonunun dönemin Genel Kurmay Başkanı Doğan Güreş tarafından yaptığı belirtilerek, “Ermenistan’a yönelik sabotaj operasyonunu Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş yaptı.” ifadesi kullanılıyor.
“ÇİLLER PARAYI ÇATLI’YA VERDİ”
Tansu Çiller’in Başbakanlığı döneminde gündeme gelen örtülü ödenek tartışmaları da iddianamenin belgesinde “Ağar Çatlı için kefil oldu. Operasyon için para bulunamadı ve para örtülü ödenekten sağlandı. Çiller parayı Çatlı’ya verdi.” İfadesiyle yer alıyor.
BİNBAŞI ERSEVER, POLİGONDA ÖLDÜRÜLDÜ”
Çatlı da her türlü kimlik var. Başbakanlık poligonu kimliği de var. Öldürecekleri adamları poligana götürüp sorgulayıp, öldürüyorlardı. Ersever de burada öldürüldü.
Binbaşı Cem Ersever, Ersever JİTEM'in Doğu'yu kapsayan 4. bölgesinin komutanıydı
.