Akman artık RTÜK başkanı değil

Bülent Arınç'ın Deniz Feneri iddiaları nedeniyle "Yıprandı" dediği Akman'ın RTÜK Başkanlığı'nda süresi doldu, üyeliği 2013'te bitecek.

İKİ GÜN SONRA YENİ BAŞKAN SEÇİLECEK
Deniz Feneri soruşturması nedeniyle zor günler geçiren ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "görevden ayrılması gerektiğini" söylediği RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın görev süresi dün sona erdi. Kurul, iki gün sonra toplanarak yeni başkanını seçecek.

Başkanlık için Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı iken Başbakanlık danışmanı kadrosuna alınan RTÜK Üyesi Prof. Hasan Tahsin Fendoğlu en güçlü aday olarak gösteriliyor.

YENİ ÜYELER BAŞKAN SEÇECEK
Zahid Akman'ın RTÜK üyeliği ise 2013'te sona erecek. RTÜK'te üyeler Davut Dursun, Paşa Yaşar ve Şaban Sevinç'in de görev süreleri doldu. Bu isimlerin yerine TBMM Genel Kurulunda yapılan gizli oylamayla, AK Parti kontenjanından; Davut Dursun ve Hasan Tahsin Fendoğlu, MHP kontenjanından da Esat Çıplak seçilmişti. Görevlerine yarın başlayacak olan yeni üyeler, ilk iş olarak başkan seçecekler.

YIPRANDI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir televizyon programında, Akman'a, "Halk nazarında RTÜK Başkanı ile ilgili olarak Deniz Feneri bağlantısı artık kurumları yıpratır hale gelmiştir. Ben sizin görevinizden ayrılmanızı istiyorum. Ayrılsanız iyi olur" dediğini, Akman'ın da kendisine, "Ben de aynı kanaatteyim" karşılığını verdiğini söylemişti. Akman ise istifa etmek yerine görev süresinin dolmasıyla birlikte başkanlık için aday olmayacağını açıklamakla yetinmişti.