Albay Çiçek tahliye edildi

"Ergenekon" soruşturması kapsamında dün tutuklanan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek tahliye edildi. Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in tutukluluğuna itiraz edilmişti.


İtiraz kabul edildi
Alınan bilgiye göre, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Çiçek'in avukatı, dün tutuklama kararını veren İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçeyle başvurarak, müvekkilinin serbest bırakılmasını istedi.

"Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarının da bu talebe ilişkin mütalaalarını mahkemeye sundukları belirtildi.

Albay Dursun Çiçek'in 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3 üyesinin kararıyla tahliye edildiği öğrenildi.

Tahliye kararının, Dursun Çiçek'in konulduğu Hasdal Cezaevi'ne fakslandığı öğrenildi.

14. Mahkeme şaşırtmadı. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, eşinin tahliye edilmesi olayını anlatırken, İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerini kastederek "12 ve 14. Mahkemeler bizden" dediği ses kaydı internete düşmüştü. Hatırlanacağı üzere Org. Hurşit Tolon'u da tahliye eden mahkeme de 12. Ağır Ceza Mahkemesiydi.

12 Mahkeme hakimi davadan çekildi
Ergenekon davası şüphelisi, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un tahliyesine karar veren İstanbul 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Necat Ede, "Baskı altındayım" diyerek davadan çekilmişti.

Kritik atama ve tahliye
İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı ilginç bir atama gerçekleştirdi ve yapılan baskılar üzerine 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kritik bir atama yaptı. Komisyon, Mahkeme'ye yeni üye olarak Beşiktaş Adliyesi'nde görevli Faik Saban'ı geçici görevle atadı.

Bu atama gerçekleşir gerçekleşmez, Albay Dursun Çiçek'in avukatları tahliye istemi içeren itirazlarını yaptılar. 14. Mahkemenin Başkanı ise hızla hareket ederek, Ergenekon savcılarından tutukluluk halinin itirazıyla ilgili mütaala istedi. Normalde mütaala için iki gün süre bulunmasına karşın Başkanın ısrarı üzerine Ergenekon Savcıları'ndan alelacele mütaala alındı. 14 Ağır cezanın bu hızlı ve acele hareketlerden sonra bugün Albay Çiçek hakkında tahliye kararı verdi.