Bayrağımızı taşıyorlar TÜRKİYE SAHİP ÇIKMIYOR

Müslüman Uygurların Çin'in etnik baskısına karşı defalarca ayaklandığı Sincan özerk bölgesinin başkenti Urumçi kana bulandı. Resmi rakamlara göre 156 ama bölgeden gelen haberlere göre 1000'e yakın..
Kanla bastırılıyor
2 gündür Urumçi'de Han Çinlileri ile Uygur Türkleri arasındaki olaylar, Çin güvenlik kuvvetlerince işte böyle kanlıca bastırılmaya çalışıyor. Bu arada olayların sürmesi üzerine Urumçi'de gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.



Türkiye sahip çıkmıyor
Katliam sürerken Türkiye'nin sokaklarından da tepkiler yükselmeye başladı. Türkiye'de yaşayan Uygur Türkleri İstanbul'da, Ankara'da seslerini yükseltmeye başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir hafta önce ziyaret ettiği Çin'in kuzey batısındaki Sincan Uygur özerk bölgesinin başkenti Urumçi'de, tam bir Türk katliamı yaşanırken diplomatik alanda ciddi bir kınama durumu söz konusu değil. Türkiye gibi ay yıldızlı ybayrak taşıyan Uygur Türkleri şimdi Türkiye'nin ona sahip çıkmasını bekliyor.

Çin'e de 'one minute' deyin


Çin'in Sincan bölgesinde yaşayan Uygur Türklerine yönelik tedhiş eylemleri ABD'nin başkenti Washington'da protesto edildi. Çin Büyükelçiliği önünde toplanan Uygurlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Gazze saldırıları nedeniyle Davos'ta İsrail'e gösterdiği tepkinin benzerini Çin'e de göstermesini istedi.

Çinliler, Uygur Türklerinin evlerini basıyor



Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde başlayan ve Çin resmi rakamlarına göre 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların ardından bölgede sokağa çıkma yasağı uygulandığı bildirildi. Sadece Uygur Türklerine yönelik uygulanan bu yasağı fırsat bilen Han Çinlilerinin Türklerin evlerine baskınlar yaparak katliamlara devam ettiği belirtildi