Hoca'nın AKP'yi bölme planı

Yıllardır öğrencilerini Milli Görüş gömleğini çıkarmakla suçlayan, her fırsatta da başta Erdoğan olmak üzere AKP'yi eleştiren Necmettin Erbakan, AKP'yi bölmek için harekete geçti. Akşam gazetesinden Deniz Güçer bugün 3 AKP'li vekilin Saadet partisiyle el sıkıştığını yazdı.

Ankara'da son dedikodu
Yaz sıcakları Başkent'in son dönem hareketlenen koridorlarını iyice ısıttı.
Şu sıralar en canlı kulisler Saadet Partisi'nden geliyor. Milli Görüş camiasından Ankara'ya yayılan son dedikodu ise oldukça ilginç:
Yeni Genel Başkan Numan Kurtulmuş'la 29 Mart yerel seçimlerinde iyi bir çıkış yaşayan SP, son olarak AKP'nin listeye koymadığı Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya parti rozetini takmıştı. Fakıbaba'nın bağımsız aday olarak girdiği seçimi açık farkla kazanması gündem yaratmıştı.

3 AKP'liye Saadet rozeti
Son dedikoduya göre, SP'nin ekim ya da kasım ayında düzenlemek için çalışma başlattığı 'Atılım ve Açılım Kongresi'nde büyük süprizler yaşanacak. Bunlardan en önemlisi ise Fakıbaba'nın ardından 3 AKP milletvekilinin de SP rozeti takarak Milli Görüş camiasına katılacak olması. Halen TBMM'de bulunan ve SP lideri Kurtulmuş'la el sıkıştıkları konuşulan AKP'li 3 vekilin kimler olduğu, transferin gerçekleşeceği Atılım ve Açılım Kongresi'ne kadar saklanacak.

Ser verip sır vermiyorlar
SP'liler bu isimlerin kim olduğuyla ilgili ser verip sır vermiyor. Kulislerden sızan bilgiler ise bu vekillerin Karadeniz bölgesinden olduğu yönünde. SP'ye katılacağı konuşulan vekillerden birinin, AKP genel başkan yardımcılarından biriyle, 'yerel yönetim' konusunda sıkı bir tartışma yaşadığı da ileri sürülüyor. Anlaşılan Ankara'da yeni siyasi sezon, 'Dev transferler'le başlayacak