Akman hakkında yeni belge

CNN Türk tarafından ortaya çıkarılan yeni belgede, Hollanda'da uyuşturucu kaçakçılığından ceza alan Şükrü Gültekin isimli şahsın 1 milyon 290 bin 59 Euro'sunu Zahid Akman'ın yönetim kurulunda bulunduğu kooperatifi kuran ana şirket ve yavru şirketinde akladığı tespit edildi.

Gazeteci Ali Gülen CNN Türk'e yaptığı açıklamalarda, Deniz Feneri dosyası ile Kooperatif dosyasında Zahid Akman'la ilgili 8 ayrı dosya numaralı soruşturma bulunduğuna dikkat çekti.

Kasıt varsa yeni bir soruşturma daha çıkar
Zahid Akman'ın avukatları tarafından açıklanan takipsizlik kararına ilişkin belge, Almanya'ya giriş yasağındaki belge gibi üzerinde oynanmış bir belge olduğunu savunan Gülen, "Gerekçeleri açıklanmadan belgenin arka sayfasındaki mühür 1. sayfaya konulmuş ve savcılığın takipislik kararı verdiği gibi bir izlenim yaratılmıştır ve bu bir suçtur. Kasıtlı yapıldığı ortaya çıkarılırsa yeni bir soruşturma daha çıkar" dedi.

Belgelerdn ikisi Deniz Feneri ile ilgili
Akman ve Mehmet Gürhan ve kooperatifte birlikte oldukları arkadaşları ile ilgili 8 farklı dosya numaralı soruşturma yürütüldüğü hatırlatılan açıklamalarında Gülen, bunlardan ikisinin Deniz Feneri ile bağlantılı, geri kalanların ise vatandaşların suç duyuruları neticesinde oluşturulan dosyalar ve polisin yaptırdığı araştırma sonuçlarıyla ilgili olduğu bilgisini verdi.

Akman'a yapılan suç duyuruları genellikle "nitelikli dolandırıcılık", "emniyeti suistimal", "kara para aklama şüphesi", "Konut Teşvik Yasası'na aykırılık", "suç işlemek için teşekkül oluşturmak" ve "suça iştirak etmek"le ilgili.

Parasını batırdı
Yine CNN TÜRK tarafından bir suç duyurusu belgesine daha ulaşıldı. Söz konusu suç duyurusunda E.S isimli bir vatandaşın Zahid Akman ve arkadaşları için 3859 eurosunu bu kooperatife yatırdığı ve parasının battığına ilişkin bilgiler yer alıyor.