Taş atan çocuk değil molotof atan katiller

Serap'ın katilleri ceza indiriminden yararlanıyor
Serap Eser'in ölüm yıldönümünün katillerinin yargılandığı davaya denk gelmesi çok acı bir gerçeği tüm Türk milletinin yüzüne vurdu: Serap'ın katilleri "Taş Atan Çocuklar Yasası"ndan faydalanacaktı...
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Serap'ın katili olmakla suçlanan 7 kişinin 4'ü yaşları 18'den küçük olduğu için "Taş Atan Çocuklar Yasası" gereği yargılanmak üzere Çocuk Mahkemesi'nde sevk edildi. Bu 4 "çocuğun" alacağı ceza 4 yıla kadar düşebilecek...
Halbuki sanıklar "kasten adam öldürmek, patlayıcı madde atmak, mala zarar vermek, genel güvenliği tehlikeye sokmak"tan yargılanıyor. Bu suçun cezası ağırlaştırılmış müebbet.
Peki nasıl oluyor da bu "çocuk"lar 4 yıl ceza alıyor?
Şöyle...
Öncelikle yaşları 18'den küçük olduğu ağırlaştırılmış müebbetle değil, 18-24 yıl arası hapis cezasıyla yargılanıyorlar.
Sonra devreye "Taş Atan Çocuklar Yasası" giriyor. Yasa gereği bu "çocuk"ların cezalarında 2/3 ya da 1/2 oranında indirime gidilebiliyor. Yani cezaları 3'te 1'e düşebiliyor. Böylece alacakları ceza 6 yıla kadar inebiliyor.
İnfaz Yasası gereği de cezalarının 2/3'ünü yattıktan sonra serbest kalabilecekler.
4 yıl sonra yeni Serap'ları katletmek için sokaklarda olacaklar...
Tabii bu 4 yıl içinde PKK'lılara bir genel af çıkmazsa... Malum, şu an ülkemizin iktidar partisi de muhalefet partisi de PKK'lılara genel affı kamuoyuna kabul ettirmek için uğraşıyor.
Serap'a sahip çıkmayan AKP katillerini koruyor
Serap'ın katillerinin 4 yıl sonra serbest kalabileceğini bilmek... Hele hele bu kararın tam da Serap'ın ölüm yıldönümüne denk gelmesi...
Son derece hazin bir hikaye.
Halbuki AKP'li Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Taş Atan Çocuklar Yasası" tartışılırken Serap'ın katillerinin bundan asla faydalanamayacağına söz vermemiş miydi?
Maalesef dahası da var...
Mesela bir de şunu soralım. "Taş atan çocuklar"ı koruyan, onlar için gecesini gündüzüne katıp yasalar çıkaran AKP acaba Serap'a sahip çıktı mı?
Tek suçu o gece dershanesinden evine gitmek olan, sadece ve sadece Türk olduğu için hunharca, yakılarak öldürülen Serap için, geride bıraktığı acılı ailesi için, AKP iktidarı ne yaptı dersiniz?
Serap'ın ailesine sahip mi çıktılar? Hayır, aksine tam da Serap'ın ölüm yıldönümünde katillerinin "Taş Atan Çocuklar Yasası"ndan faydalanmasını sağladılar.
Benzer katliamların yaşanmaması için bu tür suçlarda cezalarda artırım mı yaptılar?
Tabii ki hayır. Aksine, görüldüğü gibi "Taş Atan Çocuklar Yasası"nı çıkararak bu tür suçların işlenmesini resmen "teşvik" ettiler.
Taş atmıyorlar molotof atıyorlar
"Taş Atan Çocuklar Yasası"nın çıkışı ve uygulanması çok büyük bir bölücü propaganda kampanyasının ürünüdür. Öncelikle yasanın ismi bile büyük bir bölücü çarpıtma: "Taş atan çocuklar"...
Öncelikle Serap'ın ölümünde de görüldüğü gibi bunlar taş falan değil molotof atıyorlar. Yasa tartışılırken bölücü çevreler yayınlarında polis panzerlerine taş atan 8-10 yaşındaki çocukların resimlerini kullandı. Cezaevinde böyle yüzlerce çocuk yattığını iddia ettiler. Bu da büyük bir uydurmaca ve abartma. Öncelikle polis, AKP iktidarı döneminde başlayan bir uygulamayla, zaten sadece taş atan çocuklara pek dokunmuyor. Genellikle onlara muz ve futbol topu dağıtarak ikna etmeye çalışıyor.
Tutuklanan çocuk yaştaki göstericiler ise etrafa molotof atan, kamu binalarına saldıran, çevreyi yakıp yıkanlar.
Üstelik sadece taş bile atsalar, sonuçta organize bir terör faaliyeti olduğu için yine de suçlular.
Bu ülke taş atarak bölünür mü demeyin. Karşımızdaki PKK isimli örgüt sadece taş atan bir örgüt değil. Köy de basıyor, karakollara da saldırıyor, öğretmen de öldürüyor, canlı bomba eylemleri de yapıyor. Bahsettiğimiz terör örgütü bugüne kadar on binlerce yurttaşımızın ölmesine ve binlerce güvenlik görevlisinin şehit olmasına neden olmuş dünya tarihinin gördüğü en kanlı terör örgütlerinden biri. Öyle masumane panzerlere taş atan bir örgüt değil.
Terör örgütünün bir kolu dağlarda Mehmetçiği şehit ediyor, bir kolu şehirlerde Serap'ları, Buse'leri, Pınar'ları katlediyor, bir kolu Meclis'te bölücülük propagandası yapıyor, bir kolu ise sokaklarda polisle çatışıyor. O çocuklar, çatışmanın bir anında güvenlik görevlilerine taş atıyorlar bir süre sonra aynı çocuğu bu sefer etrafa molotof atarken görebiliyorsunuz.
Taş atma eylemi onlar için diğer kanlı eylemlerinin bir parçasından başka bir şey değil.
Aslında vermek istedikleri resim belli. İntifada'da İsrail tanklarına taş atan Filistinli çocuklara benzetmek istiyorlar kendi çocuklarını. Halbuki, arada dağlar kadar fark var. Çünkü Filistinli çocukların ağabeyleri Amerikan silahı taşıyan İsrailli komandolarla savaşıyor. Ve işgale karşı vatan savunması yapıyorlar.
PKK söz konusu olduğunda ise Amerikan silahları el değiştiriyor. Amerikan silahlarıyla saldıranlar sözde "İntifada"cı PKK'lılar.
Amerikan silahıyla "İntifada" mı olurmuş?
Dün, Serap’ı yakanlara çocuk deyip geçecek misiniz diyen Tayyip öyle bir yasa çıkardı ki, Serap’ı yakarak öldüren PKK’lılar bile bugüno yasadan faydalanabiliyor. “Taş Atan Çocuklar Yasası” sayesinde Serap’ı öldürmenin cezası 4 yıla kadar indi. PKK’lı bir katilseniz 4 yılda çıkarsınız...İşte AKP Türkiyesi...
Taş atanlar zaten çocuk da değil...
Yasanın ismindeki yanlışlık bununla sınırlı değil… Taş atan "çocuk"lar... Sanıyorsunuz ki 7-8 yaşında çoluk çocuk cezaevlerinde kalıyor. Halbuki, yasanın çıkmasının ardından serbest kalan PKK'lılara bakıyoruz. Tabiri caizse, hepsi koca koca adamlar!
Burada PKK'nın klasik aşiret kültürünün bir örneğini verdiğini görüyoruz. Kan davalarında cinayetler çocuk yaştakilere işlettirilir ki daha az ceza alsın... Tabii yasalara göre 18 yaşından küçük herkes çocuk sayılır. Belki 8-10 yaşındaki bir çocukla istediğiniz her şeyi yapamazsınız. Sonuçta çocuktur. Ancak 16-17 yaşındaki bir genç, 20-25 yaşındaki abileri kadar güçlü kuvvetlidir. Kanlınızın üstüne sürebilirsiniz...
Hele bir de çocuklarınızı nüfusa geç kaydettirdiniz mi... Malum, bu da Kürtler arasında sık yapılan bir uygulama.
PKK da bugün aynı taktiği izliyor.
Örneğin Serap'ın ölümüne neden olan saldırıda tutuklanan 7 PKK'lının 4'ü 18 yaş altında. Sokaklardaki gösterilerde 18 yaş altındaki militanlarını bilerek kullanıyorlar. Yakalandıklarında daha az ceza alsınlar diye. "Taş Atan Çocuklar Yasası" ise alınacak cezanın daha da azalmasını sağlıyor.
Kısacası yeni yasa, PKK'nın şehir örgütlenmesi için bulunmaz bir cevher. Böylece örgütün alacağı ceza azalmış oluyor.
Üstelik "Taş Atan Çocuklar Yasası" için propaganda yapan çevreler tutuklanan "çocuk"lara "kandırılmış", "suça itilmiş" muamelesi yapıyor. Halbuki karşımızda tek tük çocukların kandırılarak katıldığı eylemler yok. Onlarca, yüzlerce çocuğun eline taşlar, molotoflar veriliyor, güvenlik güçlerinin üstüne salınıyor. Üstelik bu "çocuk"lar kısa bir süre sonra dağa da çıkacak ve bu sefer ellerine kalaşnikof tutuşturulacak.
Nitekim, bu eylemlere katılan "çocuk"lara bakıldığında ağabeylerinin, ablalarının zaten dağda olduğu görülecektir. Ana babaları da PKK'lıdır. Yani küçücük yaşta "kandırılmış" çocuklarla değil, ailecek PKK örgütlenmesine katılmış bir kuşaktan bahsediyoruz.
Çocuk bayrak yakarsa...
PKK'nın çocukları şehir merkezlerinde kullanma stratejisinin bir örneğini geçtiğimiz yıllarda Mersin'de Türk bayrağı yakılan eylemde gör-müştük. PKK'lılar bütün Türkiye'nin gözü önünde Türk bayrağını indirmiş ve yakarak çiğnemişti...
Bunu da bir çocuğa yaptırmışlardı.
Şimdi bu kahpe eylemi yapan PKK'lının yaşının bir önemi var mıdır?
Bayrağı indirene "çocuk" diye acıyacak mıyız?
Ha bayrağımız yakılmış, ha güvenlik güçlerine taş atılmış. Saldırı Türk Devletine, Türk Milletine...
Bir de o "çocuk"ların hangi eylemlerde "taş" attığını bir hatırlayalım...
Apo, hücresinin küçültüldüğünü ileri sürmüş ve "cezaevindeki yaşam koşullarından" şikayet ederek PKK'ya sokaklara dökülme çağrısı yapmıştı.
İşte o "taş"lar o "çocuk"lar tarafından Apo'yu savunmak için atılmıştı.
Serap'ın ölümüne neden olan eylem de Apo'nun hücresi 2-3 santim küçüldü diye ortalığın ateşe verildiği bu PKK eylemlerinden biriydi.
Kanlı terör örgütünün liderini savunmak için atılan "taş" masum olabilir mi?
Apo hapisten çıksın da daha fazla insanın kanına girebilsin diye yapılan bir eylemde atılan "taş" aslında ileride hepimize atılacak "kurşun"un habercisidir. Bugün o "taş"ı atana cezasını vermezseniz, yarın size "kurşun" atmasını da engelleyemezsiniz.
Kürdün Türk'e propagandası
Biz Türk milleti, köklü asil bir milletiz. Binlerce yıllık tarihimizde asla ırkçı olmamışız. Pek çok milleti yönetmişiz, ama hiçbiri hakkında kötü düşüncemiz olmamış. Aşağılamamışız, dışlamamışız, asimile etmemişiz, düşmanlık yapmamışız. Ulvi bir millet olmuşuz. Bu iyi bir özellik, kötü bir şey değil. Ama bir zaafımız var, herkesi kendimiz gibi sanıyoruz. Bunun bedelini Rumlar ve Ermenilerin 1820-1920 yılları arasında yaptıklarında gördük. Kardeş bildiğimiz milletlerin bize nasıl ihanet ettiğini acıyla yaşadık.
Şimdi bizim milletimizin bu ulvi özelliklerini suistimal etmek isteyen bir çevre var Türkiye'de. Türk milletinin "acıma" duygusunu sömürüyorlar.
Bayrağımıza, vatanımıza, devletimize saldıran PKK'lı teröristleri sadece "taş atan" masum "çocuklar" olarak göstermekiyorlar.
Türk'ün terörle mücadele azmini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunma kararlılığını ortadan kaldırmak için yapılan çok sinsi bir propaganda bu. Karşımızda hâlâ "masum", "gariban", "kandırılmış" Kürt çocuklarının olduğunu sananlar lütfen bir Serap'ın resmine baksın, sonra da katillerinin "Taş Atan Çocuklar Yasası"ndan nasıl faydalandığına...
Dün DTP'liler, bugün taş atan çocuklar, yarın Apo...
Dün hapisteki DTP'lilerin serbest kalması için propaganda yapıyorlardı. Başarılı oldular. AKP ihaneti, hapisteki DTP'li milletvekillerinin serbest kalmasını sağladı. Bu, "PKK'lılara af" sürecinin başlangıcıydı. "Silah kullanmayan bölücü"nün affını Türk milletine kabul ettirmek ilk aşamaydı.
Şimdi çocuklar üzerinden, "silah kullanan bölücü"nün affını kabullendirmek istiyorlar. Bunda da çok yol kat ettiler. "Taş Atan Çocuklar Yasası"nı çıkardılar.
Burada duracaklarını sanmayın. Bir sonraki aşama, Apo ve birkaç PKK lideri hariç tüm PKK'lıların affıdır. Bugün 18 yaş altındaki PKK'lılara uygulanan ceza indirimleri yarın bütün PKK'lılar için yapılacak. Geçen sene Habur'da yaşananlar bu sürecin habercisidir.
Tabii, orada da durmayacaklar ve Apo yakalandığından beri uğraştıkları en temel hedeflerine ulaşmak için tek bir adım kalmış olacak: Apo'nun affı.
Bakmayın siz Tayyip'in mangalda kül bırakmayan "genel af karşıtı" açıklamalarına. Serap Eser'in ölüm haberi geldikten sonra verdiği sözleri unutmadık. Faillerin hak ettikleri cezaya çarptırılacağını söylüyordu. Hatta "Taş Atan Çocuklar Yasası" tartışılırken "Serap kızımızı yakanları çocuk deyip geçecek miyiz?" demişti.
Gerçekten de çocuk deyip geçtiler... Katillerden 4'ünü çocuk mahkemesine gönderdiler.
Vicdanlar göreve
"Taş Atan Çocuklar" için ayağa kalkanlar, Mavi Çarşı'da onlarca vatandaşımızın ölümüne neden olduğuna dair mahkemelerde defalarca hüküm giyen Pınar Selek için özgürlük kampanyaları düzenleyenler, "barış" sözünü dilinden düşürmeyenler... Hiçbirini Serap'ın ölüm yıldönümünde göremedik. Madem o kadar hümanisttiler, en azından bir açıklama yapsalardı...
Serap için kampanyalar düzenlenmedi. Platformlar kurulmadı. Konserler verilmedi. Afişler asılmadı. Serap için şarkılar bestelenmedi...
Peki ya "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye mangalda kül bırakmayanlar? Onları da göremedik Serap'ın ölüm yıldönümünde.
Serap'ın mezarı başında bir ailesi vardı, bir de Ulusal Parti...
Vicdanların ölmesi bir milletin ölmekte olduğunu gösterir.
Vicdanlar göreve...
Türk milleti tekrar ayağa...