Erdoğan ile Baykal arasında Anıtkabir'de buz gibi rügarlar esti. İkili bırakın konuşmayı, selamlaşmadı.

Başbakan Erdoğan ile Baykal arasında Anıtkabir'de soğuk rüzgarlar esti. 23 Nisan bayramı bile iki siyasetçiyi buluşturamadı. Son aylarda iki liderin yaşadığı siyasi gerilim Anıtkabir törenlerine yansıdı. Daha dün grup toplantılarında birbirlerini yaylım ateşine tutan Erdoğan ve Baykal savaş halini burada da sürdürdüler

Zirvede soğuk rüzgarlar
TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM'nin açılışının 89. yıldönümü dolayısıyla Meclis'te kutlamaları kabul etti. Toptan'ın kutlamaları kabulünde Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Baykal arasında soğuk rüzgarlar eserken, Orgeneral Başbuğ'un elini sıkan Baykal, Erdoğan'a selam vermedi.

DTP boykot etti gelmedi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 89. yıldönümü kutlamaları sürüyor. TBMM Başkanı Toptan, Meclis'te kutlamaları kabul etti. Toptan'ın Tören Salonu'ndaki kutlamaları kabulüne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, kabine üyeleri, kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının temsilcileri ve milletvekilleri katıldı. DTP ise Toptan'ın kutlamaları kabulüne katılmadı.

Baykal Erdoğan'a selam bile vermedi
Kabulde ilginç görüntüler yaşanırken liderler arasındaki soğukluk gözden kaçmadı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve MHP lideri Bahçeli tören salonuna erken gelerek yerlerini aldılar. Başbuğ ve Bahçeli'nin ardından gelen Başbakan Erdoğan, önce kuvvet komutanlarıyla, ardından Orgeneral Başbuğ'la tokalaşarak yerini aldı. Erdoğan ve Başbuğ kısa bir süre sohbet etti. Toptan'ın kutlamaları kabulüne son gelen lider ise Baykal oldu. Orgeneral Başbuğ'un elini sıkan Baykal, Başbakan Erdoğan'a selam vermeden sırasına geçti. Toptan, protokol sırasına göre kutlamaları kabul etti. Toptan, kutlamaları kabulün sonunda gazetecilerle de tokalaştı ve fotoğraf çektirdi.