Türkiye Ermenistan ilişkileri, Azerbaycan'ı çileden çıkardı


Dışişleri Bakanlığı, dün gece yarısına doğru, Türkiye - Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi için kapsamlı bir çerçeve üzerinde mutabık kalındığını ve bu kapsamda bir yol haritası belirlendiğini açıkladı

Azeriler'den REST
Türkiye ve Ermenistan'ın ilişkileri normalleştirme yönünde anlaştıkları ve bu amaçla bir yol haritası öngörüldüğü açıklamaları üzerine Azerbaycan restini çekti.

Reuters haber ajansının haberine göre Azeraycan, Karabağ'daki Ermeni işgaline son verilmeden, hem Türkiye, hem de Ermenistan'ı, ilişkilerini normalleştirme yönünde adım atmamaları konusunda sert bir dille uyardı.
Türkiye ve Ermenistan ilişkileri normalleşiyor
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ise bu sabah Türk Dışişleri Bakanlığı gibi yazılı bir açıklama ile Türkiye ve Ermenistan'ın ilişkilerin normalleşmesi için kapsamlı bir çerçevede mutabık kaldıklarını, bir yol haritasını belirlediklerini duyurdu.

Mutabıkız yol haritası belli
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamanın, Türk Dışişleri Bakanlığı açıklamasıyla aynı unsurları içerdiği görüldü. Açıklamada iki ülkenin İsviçre'nin arabuluculuğunda ikili ilişkileri normalleştirmek için yoğun bir çalışma yaptıkları ve elde tutulur bir ilerleme sağlandığı belirtilerek tarafların “kapsamlı bir çerçevede mutabık kaldığı ve bir yol haritasını belirledikleri” vurgulandı.