Terörle mücadelede teknolojinin sınır tanımazlığı Mehmetçik'in hizmetinde

BMC tesislerinde düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanısıra, Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkilileri, İzmir Valisi Cahit Kıraç, BMC Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, BMC Ceo'su Mehmet Demirpençe de katıldı.

Törende bir konuşma yapan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, savunma sanayi alanında büyük atılım yapan BMC'nin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek mayına karşı zırhlı koruma aracı da üreteceğini belirtti.

Araçların yapımında emeği geçen tüm BMC çalışanlarına teşekkür eden Karamehmet, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatanımızın her köşesinde ve barış için görev alacağı dünyanın her noktasında yüksek performanslı, güvenli kara araçlarını hizmete sunmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemiz için hayırlı olsun" dedi. Törende bir konuşma yapan BMC Ceo'su Mehmet Demirpençe ise, BMC'nin proje kapsamında 2,5 tonluk 4x4, 5 tonluk 4x4, 10 tonluk 6x6 taktik tekerlekli araçlar ile, mayına karşı zırhlı koruma aracını Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hizmetine sunacağını söyledi.

Proje bedelinin 300 milyon Avru olduğunu belirten Demirpençe, "BMC bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bin taktik tekerlekli araç ile 3 bin lojistik destek araçları üretip teslim etti. Üretilecek yeni araçlarımız da 12 yıllık bir çalışmanın ürünüdür. Yürüyen kale olarak adlandırılan mayına karşı zırhlı araçlar prototip olarak üretilmiş olup seri üretime hazır hale getirilmiştir" dedi.Demirpençe yüzde yüz milli ve Türk firması olan BMC'nin üretimi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de dışa bağımlı olmaktar kurtulup, ambargolardan etkilenmeyeceğini dile getirdi.

BMC'nin 3 bin 500 çalışanı ve 600 milyon doların üzerindeki cirosu ile İzmir'den çıkan milli bir marka olduğunu vurgulayan Demirpençe, gerçekleştirilecek proje ile yaklaşık 35 bin kişiye de gelir kaynağı sağlanacağını söyledi. Törende bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, projenin kritik ayağının mayına karşı zırhlı korumalı araçlar olduğunu belirterek, "İlk defa mayına karşı zırhlı korumalı araç, mayınlara ve el yapımı patlayıcılara karşı koruma aracı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimiz'in envanterine girecektir. BMC'den en temel beklentimiz bugüne kadar ortaya koyduğu başarılı performansın da üzerine çıkarak çalışmasıdı" dedi.

BMC firmasını eskiden beri tanıdığını ve Valilik yaptığı dönemde de firmayla işbirliği içinde çalıştığını ifade eden Bakan Gönül, BMC'nin güven veren entegre bir sanayi firması olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, BMC Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet, BMC Ceo'su Mehmet Demirpençe, BMC Savunma Sanayi Özel Projeler Bölüm Yöneticisi Nadi Postoğlu, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Ömer İnak ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı Kara Araçları Daire Başkanı Levent Şenel, Taktik Tekerlekli Araçlar Projesi'ni hep birlikte imzaladı.