İstanbul Valisi Güler ve Cerrah ısrarlı: Bostancı operasyonu BAŞARILI BİR OPERASYONDUR.

Bostancı'da polisler dün sabah erken saatlerde bir hücre evini bastı. 5,5 saat süren çatışma sonunda polisler hücre evine girdi. İçerden bir ceset çıkarıldı. Çatışmalar sırasında başkomiser Semih Balaban şehit oldu, başından vurulan Mazlum Şeker isimli genç hayatını kaybetti. 6 polis ve bir kameraman yaralandı. 11 yıldır NTV'de kameramanlık yapan İlhan Kandaz kulağından yaralandı.


İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah dün Bostancı'da meydana gelen ve 2 kişinin öldüğü çatışmayla ilgi açıklamalarda bulundu. İkili, operasyonun başarıyla yürütülüp sonuçlandırıldığını savundu. İşte açıklamalar:

VALİ Muammer Güler
Terör örgütünün lider kadrosunun en önemli elemanı ve planları ele geçirildi. Örgüt 1988 yılında yeniden yapılandırma içinde oluşturulan ve PKK kamplarında eğitim gören teröristlerden meydana gelmiştir. Yani bu örgüt PKK bağlantılıdır. 14 elemanı sağ olarak ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler içinde bomba, bomba düzenekleri, Ak Parti il binasına konulan bomba düzeneğine benzer bir kutu bomba ele geçirildi.

GÜVENLİK ŞERİDİ FARKLI EMNİYET ŞERİDİ FARKLI
Her operasyon kendi içinde bir ders niteliğindedir. Emniyet şeridi ile ilgili çok önemli değerlendirmeler vardır. Güvenlik şeridi ile güvenlik çemberi arasında fark vardır. Güvenlik şeridi delillerin kaybolmasını önleyecek ve operasyona yapılacak lojistik desteğin sağlanacağı yerdir. Dünkü operasyon bölgesinde ise binaların yoğun olması nedeniyle şimdiye kadar en geniş tutulan bölgedir. 96 metreye kadar uzatılmıştır.

İKAZLAR YAPILDI
Dün hayatını kaybeden Mazlum Şeker'in öldüğü bölgede sürekli olarak ikazlarda bulunulmuştur. Ancak buna rağmen can kaybı ve yaralanma meydana gelmiştir. İlk gelen istihbarata göre binada başka kimselerin olduğu bilgisi vardı. Ancak dairede yaşadığı bilinen kadın ve çocuğunun operasyon sırasında evde olmadığı anlaşıldı. Zaten daha sonra kadın da gözaltına alındı.

OPERASYON MAKUL SÜREDE YAPILDI
Operasyon sırasında bina boşaltılmadı. Çünkü sürekli ateş vardı. Üst kattakiler daha yukarılara çıkarıldı ve Ateş alanından uzaklaştırılmıştır.
Teröristin bir ara polis frekansına girdiği tespit edilmiştir. Operasyon en makul sürede yapıldı.

Çelik yeleklerin tümü yakın zamanda değiştirildi. Yaralanan arkadaşların çift katlı yeleklerinin üzerinde kalaşnikof mermileri tespit edildi. Bunlar yakın zamanda değiştirilmeseydi kayıplarımız artabilirdi. Ancak şehit arkadaşımız, üzülerek söylüyorum yüzünden aldığı yara ile hayatını kaybetti.

CELALETTİN CERRAH
Merdiven boşluğunda yerleştirildi. Keskin nişancılar çevredeki binaların üzerinde. Binanın arka tarafında ise güvenlik önlemi alan arkadaşlarımız vardı. Daha önceki baskınlarda çatışma başlayan cephelerde devam etmişti. Ancak ilk kez arka tarafa da sıçradı. Çatışmanın arka tarafa da geçmesinin sebebi büyük ihtimalle kaçma girişimi. Arkadaki önlemlerimizi görünce kaçmaktan vazgeçip ateş etti. Bu sırada bir kameraman yaralandı masum bir gencimiz de hayatını kaybetti.

BU OPERASYON BAŞARILIDIR
Kısa sürede kapı tarandı. Kapı tamamen delik deşik olmuş. Daha sonra kapıyı mandalı ile açarak iki el bombası attı. Bundan sonra da zaten sizin de bildiğiniz anonsu yaparak sonuna kadar çatışacağını söyledi. Terörist sütre gerisinde bekliyor. Siz kapısı kapalı bir eve girip onu etkisiz hale getirmeye çalışıyorsunuz. Bu sıra elinde iki tane otomatik silah, iki tane de tabanca ve çok sayıda bomba ile bekliyor. Zaten gördünüz elindeki bombaları kullanmakta hiç tereddüt etmedi. Onun için tekrar söylüyorum. Bu başarılı bir operasyondur.

ÖLEN ÇOCUKLA OPERASYONUN İLGİSİ YOK
Terörist ele geçirilmiştir. Malzemelerini görünce siz de ne kadar büyük bir tehlike atlatıldığını anlayacaksınız. Operasyon binanın ön cephesinde yapılmaktadır. Hayatını kaybeden çocuğun vurulduğu yer ile operasyonun ilgisi yoktur. Çatışmanın meydana geldiği yer ile vurulmanın meydana geldiği yer arasında 100 metre kadar bir mesafe var.