Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ basın toplantısında konuştu.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ Genelkurmay Başkanlığında gazetece yöneticilerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenliyor.

9 VATAN EVLADIMIZI ŞEHİT VERDİK
Başbuğ konuşmasına şehit haberlerine değinerek başladı. Türkiye aslında terörle yaşayan bir ülke. 2 gün önce İstanbul'da yaşadığımız, bu sabah Lice'de yaşananlar... Lice - Genç yolu üzerinde yol emniyeti için bir tank ve bir zırhlı personel taşıyıcı görevlendirildi. Bölgeye geldikten sonra önce tank, sonra da sırhlı personel taşıyıcı aynı yerden geçerken bir patlama oluyor. Bu patlama sonucunda yüreğimizi yakan 9 vatan evlasını şehit verdik. İki uzman diğerleri normal er.

PATLAYICI ÇOK GÜÇLÜ OLMALI
Zırhlı personel taşıyıcının altında 4 samtimlik zırh var. Demek ki patlayıcı çok güçlü. El yapımı güçlü bir patlayıcı kullanılmış olmalı. Büyük ihtimalle uzaktan kumandalı ya da kablolu sistemle patlatıldı.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIĞIMIZ SÜRECEK
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Bu tip olaylar, bizlerin, güvenlik kuvvetlerinin, bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadelede kesinlikle azim ve kararlılığımızı azaltmaz. Güvenlik kuvvetlerimiz, silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, terörle mücadeleye dünden daha fazla, daha azimli, daha kararlı olarak devam edecektir'' dedi.

BEDELLİ ASKERLİK GÜNDEMİMİZDE YOK
-Bedelli askerliğe gelince Bedelli ancak fazla yükümlülük olması halinde uygulanır. 2008'den bu yana asker ihtiyacı karşılaması düşüyor. TSK ihtiyacını karşılayamazken bedelli askerlik uygulamasını düşünmemiz mümkün değil. Türkiye terörle mücadele ederken bu ortamda kimse bedelli askerliğe evet diyemez. Bunun altını çiziyorum. Biz bu durumu izah edemeyiz. Parayla askerliği biz vatandaşımıza anlatamayız.