KUTLU DOĞUM HAFTASI PEYGAMBER İÇİN DEĞİL DE FETTULLAH GÜLEN İÇİN Mİ ?


Kutlu Doğum Haftasını kutlayan tek İslam ülkesi Türkiye olunca Vatan yazarı Can Ataklı da merak etmiş, şimdi de din alimlerinden cevabını bekliyor. "Kutlu Doğum Haftası PEYGAMBER İÇİN DEĞİL DE F.GÜLEN İÇİN Mİ?"

Hepsi Hicri bir o Miladi
Cumartesi günü yazdığım Kutlu Doğum Haftası yazısı çeşitli çevrelerden tepkiler aldı. Okumayan için kısa bir özet yapayım. Son yıllarda Hazreti Muhammed'in doğum günü gerekçesiyle düzenlenen bir Kutlu Doğum Haftası var. Hazreti Muhammed'in miladi takvime göre nisan ayında doğduğu varsayılıyor.

Ben de dedim ki “Bütün dini günleri hicri takvime göre kutluyoruz, ama Kutlu Doğum Haftası'nı miladi takvime göre sabitledik. Bu durumda örneğin Ramazan'ı da miladi takvime göre gece ile gündüzün eşit olduğu dönemlere denk getirerek sabitleyebiliriz.”

Önce okuduğunu anlamayan ya da işine gelmeyen dinciler hemen “Olur mu öyle şey” diye tepki gösterdiler. Sanki hicri takvim Allah'ın emri gibi itiraz ettiler. Büyük bir kesim ise önerinin din âlimlerince dikkate alınmasında yarar olduğunu belirtti.

Tek İslam ülkesi kutluyor
Ancak tabii bunun bir de başka yüzü var. Biliyor musunuz ki dünyanın hiçbir Müslüman ülkesinde Hazreti Muhammed'in doğum günü kutlaması ya da bunun için düzenlenmiş bir hafta yok. Bizden gören birkaç Müslüman ülkenin de bu haftayı kutlamaya başladığı söyleniyor. Ayrıca bu Müslüman ülkelerde bizdeki gibi kandiller de yok. Bu, Anadolu insanına has bir vefa duygusu.

Hz. Muhammed'in hangi tarihte doğduğu bilinmiyor
Ayrıca başka bir ilginç durum daha var: Hazreti Muhammed'in miladi takvime göre hangi tarihte doğduğu tam bilinmiyor. Bazı kaynaklar bunun nisan ayına denk gelebileceğini ileri sürüyor.

Gülen Nisan ayında doğdu
Ama nisan ayında doğduğu bilinen bir başka isim var. Türkiye'den kaçarak uzun süre Amerika'da yaşayan, affa uğradığı halde Türkiye'ye nedense dönemeyen Fethullah Gülen, 27 Nisan 1941 tarihinde doğdu.

Kutlu Doğum Haftası yoksa Gülen için mi
Hazreti Muhammed'in nisan ayında doğduğu kesin değil ama Fethullah Gülen'in tam da Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanan dönemde doğduğu kesin. Bu durumda insan kuşkuya düşüyor. Acaba Hazreti Muhammed'le birlikte Fethullah Gülen'in doğumu da mı kutlanıyor? Çünkü o kadar para harcanıyor ve reklamı yapılıyor ki, artık zenginlikleri dünya çapına ulaşan Fethullah Gülen taraftarlarına bu tutum uyuyor da.

23 Nisan'a gölge düşürmeye çalışıyor
Ve tabii en önemlisi, Kutlu Doğum Haftası'nın aynı zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasına denk gelmesi. Bu hafta içinde okullarda çocuklar büyük önderi yeniden okumak, anlamak ve tanıma fırsatını buluyor. Belli ki kimi eller bu haftanın kutlanmasına da gölge düşürmeye çalışıyor.

Mevlit Kandili de Hazreti Muhammed'in doğum günü
Bu arada şunu da unutmamak gerek. Hazreti Muhammed'in doğum gününü miladi takvime göre nisan ayında kutluyoruz, bir de hicri takvime göre kutladığımız mevlit kandili var. O da Hazreti Muhammed'in doğum günüdür. O kandili niçin hicri takvime göre uyguluyoruz?