Ahsen yengeyi yıkan karar

Ahsen Hanım'ın kardeşi, sürpriz atamayla Sağlık Bakanlığı müsteşar yardımcılığından müşavir pozisyonuna kaydırıldı. Cihanser Erel, Başbakan Erdoğan'ı 'dünya çapında karizma' diye tanımlayan 'Lider' kitabının da yazarı

Unakıtanlara bir darbe de Bakan Akdağ'dan:
Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a bu defa da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan darbe geldi. Unakıtan'ın kayınbiraderi, Ahsen Hanım'ın erkek kardeşi Cihanser Erel, müsteşar yardımcılığından alınarak müşavir kadrosuna atandı. Erel'in haberinin olmadığı iddia edilen atama sürpriz bir şekilde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 1994 yılından beri Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan Erel, aynı zamanda 'Lider' kitabının yazarı olarak tanınıyor.

Kemal Unakıtan da görevden alınmıştı
Son kabine değişikliğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı da görevden almıştı. Erdoğan'ın en yakınlarından olarak bilinen Unakıtan'ın bakanlıktan alınmasına 'sağlık' gerekçe gösterilmişti. Ancak Unakıtan, kabine değişikliğinden sonra 'Sağlığım gayet yerinde' şeklinde kinayeli açıklamalar yapmıştı.

Bu kez de kardeşi alındı
Unakıtan ailesi bu defa da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan bir darbe yedi. Uzun yıllardır Sağlık Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı olarak görev yapan Ahsen Unakıtan'ın erkek kardeşi Dr. Cihanser Erel sürpriz bir kararla görevden alındı. Müşavir kadrosuna atanan Erel'e pasif bir görev verildi. Kararla ilgili daha önce Erel'e bilgi verilmediği ve müsteşar yardımcısının Resmi Gazete'den atamasını öğrendiği ileri sürüldü. Dr. Erel'in bakanlık müşavirliğine atandığı Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer aldı.

Erel'e sürpriz atama Ankara koridorlarında da dedikodulara neden oldu. Kulislerde, 'Kemal Unakıtan koltuğu kaybettikten sonra kayınbiraderi de koltuktan oldu' yorumları yapıldı.

Kitabında Erdoğan'ı övmüştü
UNAKITAN'ın kayınbiraderi Erel, 1994 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı'nda görev yapıyor. Müsteşar Yardımcısı olarak aşı kampanyalarına öncülük eden Erel bir dönem çok konuşulan 'Lider' kitabının da yazarı. Erel kitabında Başbakan Erdoğan'ın dünya çapında karizmatik bir lider olduğunu yazmıştı. Liderlik sırları veren Erel, Erdoğan'ın 'davasını gönülden inanarak cesaretle yürüten bir siyasetçi' olduğunun altını çizmişti.

'Karizma' demek yetmedi
Cihanser Erel'in cümleleri şöyle: 'Başbakan Erdoğan lider tarifine bire bir uyuyor. Recep Tayyip Erdoğan, dünya ölçeğinde gerçek bir karizmatik liderdir. İnsanların beynine, duygularına, kalbine hitap edebilen biri. Karizmatik liderlik özelliklerinin hepsine sahip. Karşısındakiyle çok kolay empati kurabiliyor, onun derdiyle dertlenebiliyor. Ve bunu doğal olarak yapıyor. Sahip olduğu misyon ve vizyonuna, davasına çok ciddi bir şekilde, gönülden inanarak cesaretle yürüyebiliyor. Duruşuyla hiçbir şey söylemese de karşısındakini çok ciddi etkileyebiliyor. Ayrıca Başbakan Erdoğan, altında ciddi kurmayları çalıştırarak, olayları kolaylıkla koordine edebiliyor. Hem davasında hem de yapmak istediği işte samimi. Bu da liderliğin önemli özelliklerindendir.'