İran'ı karıştıracak iddia

İngiliz Independent gazetesinde İran seçimleriyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. İran'da İçişleri Bakanlığı tarafından dini lider Hamaney'e gönderilen çok gizli resmi mektupta, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın seçimde 5 milyon 698 bin oy alarak seçimde üçüncü olduğu belirtiliyor.

Gerçek seçim sonuçlarına göre muhalif lider Mir Hüssein Musevi 19 milyon oy alarak birinci oldu. İkinciliği ise Mehdi Kerrubi 13 milyon 387 bin oyla aldı.

Independent gazetesinde Robert Fisk imzalı haberde, İran'da 12 Haziran'da yapılan seçimde hile yapıldığı iddia edildi. İçişleri Bakanlığı'nın dini lider Hamaney'e seçimden bir gün sonra 13 Haziran'da çok gizli damgasıyla gönderdiği mektupta, seçimlerin 'gerçek' sonuçları belirtiliyor.

BÜTÜN MUHALİFLER İZLENİYOR

Mektupta gerçek seçim sonuçlarının halka ve kamuoyuna açıklanmayacağı sadece dini lideri bilgilendirmek amacıyla sonuçların gönderildiği belirtiliyor. Mektupda İslam devriminin selameti için Ahmedinejad'ın yeniden seçilmesi için bütün organizasyonun yapıldığı da vurgulanıyor. Bütün parti liderlerinin, muhalif adayların olası karşı eylemlerini önlemek için bütün önlemlerin alındığı ve bu kişilerin adım adım izlendiği belirtiliyor.

GİZLİ MEKTUBA GÖRE SEÇİM SONUÇLARI:

Mir Hüssein Musevi: 19. 075.623
Mehdi Kerrubi: 13.387.104
Mahmud Ahmedinejad: 5.698.417
Muhsin Rızai: 38.716