RTÜK üyesi Mehmet Dadak'a kınama cezası verildi.

RTÜK üyeliğine CHP kontenjanından giren Mehmet Dadak, Ergenekon sanığı Tuncay Özkan ile yaptığı telefon görüşmesinde, basına yansıyan ifadelerinden dolayı özür diledi. Üst Kurul, Dadak hakkında kınama cezası verdi.

Konu gündem dışı
Akman, RTÜK toplantısına ara verildiği sırada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toplantıda Mehmet Dadak'ın, kamuoyunda ''Ergenekon'' olarak bilinen davanın delil dosyasında yer alan bir konuşmasıyla ilgili konunun da gündem dışı olarak görüşüldüğünü ifade etti.

Maksadını aşan ifadeler
Müzakere öncesinde Dadak'ın görüşlerini dile getirdiğini ve ''maksadını aşan'' ifadeleri için özür dilediğini aktaran Zahid Akman, Dadak'tan kendisiyle ilgili bir konu görüşüleceğinden toplantıdan ayrılmasının istendiğini ve 8 üyeyle birlikte konunun müzakere edildiğini kaydetti. Akman, şu açıklamalarda bulundu:

''Konunun Kamu Görevlileri Etik Kuruluna bildirilmesi ve Sayın Dadak'ın kurul üyelerinin gıyabında sarf ettiği bu sözlerden dolayı kınanmasına karar verildi. Konu 9. madde kapsamında değerlendirilmedi.

Sayın Dadak, müzakere öncesi konuşmasında da kurul görevlileriyle birlikte konu kamuoyuna intikal ettiği için kamuoyu önünde de bu konuda görüşlerini açıklayacaklarını ifade etti.''

'Özür dilerim'
RTÜK üyesi Mehmet Dadak da ''Ergenekon'' davası sanıklarından Tuncay Özkan'ın 12 Nisan 2008'de Cumhuriyet Mitingi'nin yapıldığı gün kendisini aradığını ve görüştüklerini söyledi. Dadak, şöyle konuştu:

'O sözleri sarf etmemeliydim'
''Bu konuşmada hakikaten beni de üzen, haddini aşan sözlerim olmuştur. Ama bu sözlerim, bir rahatsızlığımın neticesinde olduğundan ve bir stres halinde olduğumdan o sözleri şimdi gerçekten sarf etmemem gerektiğini düşünüyorum. Bundan dolayı o cümlelerde ismi geçen bütün kurul üyesi arkadaşlarımdan, ilgili daire başkanından ve kamuoyundan özür dilerim.''

Bu arada, RTÜK üyelerinden Şaban Sevinç ile Hülya Alp'in konunun görüşülmesi sırasında toplantıda hazır bulundukları ancak oy kullanmadıkları bildirildi.