Dolmabahçe'de Büyükanıt'a şantaj yapıldı

Dolmabahçe'de, Büyükanıt ile Erdoğan, Atatürk'ün gizli vasiyeti üzerine pazarlık etmiş. Bu iddiayı Can Ataklı'nın Vatan gazetesinde yazdığı yazısına taşıdı.

Bu vasiyet neden açıklanmıyor
Bu köşede daha önce de değinmiştim. Konu şuydu: Meriç Tumluer adlı vatandaşımız çok uzun yıllardan bu yana Atatürk'ün gizli bir vasiyeti olduğunu, bunun ölümünden 50 yıl sonra açıklanmasını istediğini ileri sürerek “Bu vasiyet neden açıklanmıyor?” diye soruyor.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmuştu
12 Eylül'den bugüne kadar her dönemin Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Genelkurmay Başkanları'na yazılı başvuran Tumluer hiçbir cevap alamamaktan yakınıyor. Tumluer geçtiğimiz aylarda da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmuştu bu konuda.

İktidar şanyaj aracı olarak kullanıyor
Ancak Meriç Tumluer bana göre en önemli atağını dün gerçekleştirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a mektup yazan Tumluer “İktidar Atatürk'ün gizli vasiyetini açıklama konusunu bir şantaj aracı olarak kullanıyor” diyor.

Dolmabahçe'de Büyükanıt'a şantaj yapıldı
Tumluer'e göre, ünlü Dolmabahçe gizli görüşmesinde Erdoğan Büyükanıt'a bu gizli vasiyetin açıklanmamamış olmasının suç olduğunu söyledi, Büyükanıt da bu yüzden suspus oldu.

Bu tabii çok ilginç bir iddia. Ancak Meriç Tumluer'in mektubu faksla Genelkurmay Başkanı'na ulaştı, mektup kayda alındı. İddia bile olsa en azından üzerinde durulması gerekiyor. Bakalım Tumluer bu kez bir cevap alabilecek mi?