Öcalan İmralı'da kitap yazıyor

Öcalan avukatlarıyla yaptığı görüşmede yeni bir kitap hazırlığı ile ilgili bilgi verdi. Bu bilgiyi Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mehmet Faraç'ın bugün köşesine taşıdı.

1 Eylül Dünya Barış Günü'ne yetiştirilmesi planlanan kitap Öcalan'ın “Barış İçin Yol Haritası” dediği bir çözüm planı içeriyor.

Kürt halkına diyeceğim ki: Başınızın çaresine bakın
Öcalan'ın avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada bu çözüm planına ilişkin olarak “1 Eylül'e ilişkin çözüm önerilerimde yoğunlaşıyorum. Bunu yakında büyük bir hızla yapmaya başlayacağım. Tarihi sorumluluğum gereği son bir çaba olarak bunu hayata geçireceğim. Ağustos sonuna kadar bir yol haritasını çizeceğim. Bunu hem hükümete, hem orduya, hem de PKK'ye sunacağım, ondan sonra çekileceğim. Ancak eğer bunu doğru değerlendirmez, tasfiye için bir araç haline getirirlerse, ben de Kürt halkına diyeceğim ki: Başınızın çaresine bakın.”

Biz ulus-devlete, tek devlete, tek bayrağa bir şey demiyoruz
Öcalan AKP lideri Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yaptığı çağrıda “Biz Cumhuriyetin başlangıç ilkelerine karşı değiliz. Mustafa Kemal'e de karşı değiliz. Biz ulus-devlete, tek devlete, tek bayrağa, üniter yapıya bir şey demiyoruz. Burada Kürtler için demokratik alan açılmasını isteyeceğim. Ancak Kürtlerin serbest örgütlenme haklarına, seçimle kendilerinin belirleyeceği alanlara, yönetimlerine müdahale edilmemelidir.”

PKK İmralı'dan gelecek açıklamayı bekliyor
Öcalan'ın ağustos ayının sonunda bitireceği yol haritası planı bir anlamda PKK'nında bundan sonraki süreçte çizeceği yol haritası demek. “Eylemsizlik” sürecini 15 Temmuz'dan 1 Eylül'e kadar uzattığını açıklayan PKK demek ki Öcalan'ın 70 gün sonra açıklayacağı öneriye göre hareket edecek