Ermeniler Kürtler'in kafasını kesti

Erivan'ın Asterake köyünde yaşayan Mecid Hasoyan (60), Zarif Hasoyan (55), Narine Hasoyan (37) ve Tengize Hasoyan (13) öldürüldü. Asterake köyü sakinlerinin ifadelerine göre, isimleri açıklanmayan 2 Ermeni, gece saatlerinde Mecid Hasoyan'ın oturduğu eve baskın yaparak, Zarif Hasoyan ile kızları Narine'yi bağladıktan sonra, Mecid Hasoyan'ı dışarı çıkartıp öldürdü. Aynı kişiler daha sonra tekrar eve girerek bu kez Zarif, Narine ve 13 yaşındaki Tengize'yi öldürdü. Başları kesilerek öldürüldüğü bildirilen ailenin, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptığı iddia edildi.

Erivan polisi, cinayeti işledikleri belirtilen 47 ve 51 yaşlarındaki 2 Ermeni'yi gözaltına aldı ancak cinayetin neden işlendiği konusunda henüz açıklama yapmadı.

İran, Türkiye, Irak ve Suriye'nin yanı sıra, Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen etkili operasyonlar sonrasında güç duruma düşen terör örgütü PKK, finansman ve kadro krizini aşmak için son dönemde Ermenistan'daki faaliyetlerini yoğunlaştırmıştı. Ancak Ermenilerin, terör örgütünün bölgeye yerleşme ve burayı lojistik üs olarak kullanma faaliyetlerinden büyük rahatsızlık duydukları, bu nedenle de PKK'lılara yardım ve yataklık eden Kürtlere yönelik şiddete başvurdukları öne sürülüyor.