Akman hakkında yeni bir belge daha

Daha önce Alman makamları tarafından da iki kez yalanlanan RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın, üzerinde tafrifat yaptığı iddia edilen belgeyle ilgili sarf ettiği "Hiçbir resmi kuruma verilmedi" sözleri de, aradan 24 saat geçmeden 'yanlış' çıktı.

Tekzip kararı aldırdı
CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar'ın açıkladığı son belgeye göre, RTÜK Başkanı Akman, Almanya'ya girişine engel olmadığına dair orijinal olmayan, eksik belgeyle 2008 yılında mahkemeye başvurdu ve bu belgeyle tekzip kararı aldırdı. Hatta, söz konusu tekzip kararı Hürriyet gazetesinde yayınlandı.

Akman dün kamuoyuna açıkladığı belgede eksik olduğunu kabul etmiş, ancak belgeyi hiçbir resmi kurumla paylaşmadığını öne sürmüştü.

CNN TÜRK'ün ortaya çıkardığı son belgeyle, Akman'ın dün kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ve gerçeği söylemediği ortaya çıkmış oldu.

18 Eylül 2008'de mahkemeye sundu
RTÜK Başkanı Akman, Almanya'ya girişine engel olmadığına dair orijinal olmayan, bir paragrafı gizlenmiş belgenin Türkçe çevirisi ile 18 Eylül 2008'de Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi'ne tekzip talebi için başvurdu. Avukat Ali Yıldız, müvekkili Zahid Akman adına mahkemeye sunduğu 16.09.2008 tarihli dilekçede şöyle dedi:

"Başvurumuz üzerine tarafımıza verilen ve kamuoyu ile paylaşılan Main-Taunus Kaymakamlığı Yabacılar Dairesi tarafından düzenlenmiş olan 05.09.2008 tarih ve 33.35-163 sayılı belgede de 'ALMANYA İKAMET YASASININ 11. MADDESİ GEREĞİ SADECE YURT DIŞI EDİLMELERİ VE YURT İÇİNE GİRİŞ REDDİ GİBİ DURUMLARDA VERİLEN 'YURT İÇİNE GİRİŞ YASAĞI' SÖZ KONUSU DEĞİLDİR VE BU YÖNDE DE HERHANGİ BİR TALİMAT MEVZUBAHİS DEĞİLDİR' denilmiştir. Bu belge ekte sunulmuştur."