Ampül Tayyip hakaret değil

BURSA'da, üniversite harçlarını protesto etmek için düzenledikleri basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için 'Ampül Tayyip' sloganı atıp pankart açan Halkevleri üyesi 8 kişi, tutuksuz yargılandıkları Bursa 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde beraat etti.

Bu davada beraat eden 2 sanığın da aralarında bulunduğu toplam 6 sanık, katıldıkları bir başka eylemde aynı sloganı attıkları için 11'er ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme verilen bu cezayı daha sonra ertelemişti.

'Ampül Tayyip' Pankartı
Bursa'da 1 Nisan 2008 tarihinde, Sosyal Güvenlik Reformu'nu eleştiren sivil toplum örgütleri tarafından Altıparmak Caddesi'nden Heykel'e kadar protesto yürüyüşü yapılmıştı. Gösteriye katılanlar, 'Ampül Tayip' yazılı pankart açıp slogan atmıştı.

Basın toplantısıyla sona eren gösteriden sonra polis, Halkeveleri ve KESK üyesi olan Murat Şenol, Hüseyin Sevgi, Mehmet Emre Battal, Taylan Uztürk, İbrahim Koyucular, Pınar Koyuncular, Ahmet Keskin ve Onural Keskin'i gözaltına almıştı. Sorgulamaları yapılan zanlılar, 'hakaret' suçundan çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Yargı süreci tamamlandı
Haklarında 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nce 'hakaret' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istenen hepsi tutuksuz Murat Şenol, Hüseyin Sevgi, Mehmet Emre Battal, Taylan Uztürk, İbrahim Koyuncular, Pınar Koyuncular, Ahmet Keskin ve Onural Keskin'in yargılanması tamamlandı.

Suç unsuru bulunmadı
Murat Şenol, Hüseyin Sevgi, Mehmet Emre Battal ve Taylan Uztürk'ün hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme hakimi haklarında kamu davası açılıp cezalandırılması istenen sanıkların üzerlerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığı gerekcesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi