AKP, CHP'ye kaptırdığı ilçelerdeki İSMEK şubelerini kapatıyor.

1996 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 3 kurs merkezinde eğitimlerine başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İSMEK, Kartal, Maltepe, Silivri, Çatalca, Sarıyer şubelerini kapatıyor.

CHP'ye kaptırdı İSMEK kapanıyor
218 kurs merkezinde 123 farklı branşta eğitim veren İSMEK'in özellikle AKP'nin CHP'ye kaptırdığı ilçelerdeki merkezlerini kapatması dikkat çekti. İSMEK yöneticilerinin bu şubelerde çalışan yönetici konumundaki görevlilerine, "seçimde iyi çalışmadınız ve bu ilçeleri CHP kazandı. Bu yüzden şubelerimizi kapatıyoruz" dediği gelen bilgiler arasında.

Yeni dönemde İSMEK olmayacak
İSMEK'in ilçelerdeki hizmet binalarının tahsisini ilçe belediyeler yapıyor. Kaybedilen ilçelerde CHP bina tahsisi yapmadığı için İSMEK CHP'NİN KAZANDIĞI ilçelerde şubelerini kapatıyor.
Halbuki İSMEK'in ihalesinde kiralama bina tutma için bütçede tahsis edilmiş. Ama yine de bu ilçelerde CHP'li belediyeler İSMEK binaları ile ilgili tahsisi üstlenmek istemediği için şubeler kapanıyor. Yeni dönemde bu ilçelerde İSMEK hizmeti olmayacak.