Erdoğan Başbuğ görüşmesi sonrası konuştu

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti gurubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Başbuğ görüşmesi sonrası AK Parti grubunda konuşan Erdoğan'ın konuşması büyük önem taşıyor. Erdoğan da Başbuğ da Başbakanlık'taki irtica zirvesi sonrası açıklama yapmadı.

Muhalefettten yapıcı tavır talebi
Başbakan Erdoğan konuşmasına TBMM'nin gündemindeki tasarılara değinerek başladı. Her geçen günü çok iyi değerlendirmemiz gerek diyen Erdoğan, önümüzdeki haftalarda muhalefet yapıcı davranır ve milletimizin derdine derman olacak yasaları çıkartırız. Milletimizin taleplerine cevap vermek için millet tarafından görevlendirildik. Milletimizin beklediği yasaları çıkarmadan tatil bize haramdır.

Ekonomik gelişmeler
Ekonomik gelişmelere değinen Erdoğan, "Kapasite kullanım oranının artması ve işsizliğin düşüşte olması bizi memnun etmiştir. Kısa çalışma ödeneğini altı ay daha uzattık. 875 bine yakın kredi kartı mağduru vatandaşımıza önemli bir fırsat sunuyoruz. İnşallah vatandaşlarımız üzerlerindeki yükten bu sayede kurtulur. Kredi kartı borçlanma aracı değildir. vatandaşlarımızı bu konuda da daha dikkatli, olmaya çağırıyorum. Otomobil, bilgisayar ve mobilya gibi sektörlerde 30 Eylül'e kadar uzattık. Hayırlı olsun." dedi.

Farklılıklar zenginliktir
Erdoğan "Farklılıklar ülkemiz için zenginliktir. Ülkemizdeki farklı etnik grupların birbirine üstünlüğü söz konusu olamaz, kimsenin bir diğerini dışlamaya, horlamaya, ötekileştirmeye hakkı yoktur. Vatandaşlarımız, kendini bir diğerinin yerine koyarak toplum barışına katkıda bulunmalılar." dedi.

Alevi Çalıştayı
Alevi Çalıştayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Toplumsal barış adına herkes birbirini anlamaya gayret etmeli. Bizler tarihi birlikte inşa ettik. Toplusal kesimlere eşit mesafede duruyoruz. Alevi çalıştayı ilgili tarafların katılımıyla devam edecektir. Toplantılar ülkemiz için tarihi bir fırsattır. Kalıcı çözüm için elimizden geleni yaptık yapmaya devam ediyoruz. Alevi meselesini siyaset üstü zeminde ele aldık. Süreci politize etmeden sürdürme kararlılığındayız. Diğer partilerden de bu yönde kaktı bekliyoruz. Popülist ve istismarcı bir yaklaşımla süreç baltalanmamalı.

AK Parti il kongreleri
İstisnai örnekler dışında kongrelerimiz barışçı bir şekilde devam ediyor. Kongrelerimizde gönüldaşlarımızın yeni bir sürece hazırlandıklarını görüyoruz. Bu teşkilat arkamızda olduğu sürece Türkiye çok daha ileri hedeflerine ulaşacaktır. Şanlıurfa'da duble yolların tamamlandığını gördük. Şanlıurfa - Adıyaman arasını duble yol haline getirmek için arkadaşlarımız süratle çalışıyor.

Eğer iddialar doğruysa daha vahim
Bize iktidar olma iradesini millet verdi milletin kendisi alır. AK Parti'yi milletimiz kurmuştur. Sadece kendisine gönül verenlerin değil bu ülkede yaşayan 71.5 milyon insanın ortak ideallerini savunanların partisidir. Demokrasilerde hükümeti millet kurar. Meclis'in üstünde hiçbir güç olamaz. Millet iradesini yok saymaya yol açan her türlü girişim karşısında karşısında milletimizi bulacaktır. Tekrar bu bedeli ödetmeye kimsenin hakkı yoktur. Haddi de olamaz. Eğer bu iddialar gerçek dışıysa devletin kurumlarını karşı karşıya getirmekse vahimdir. Eğer iddialar doğruysa daha vahimdir.

TSK ve hükümetin birbirine güveni tamdır
Herkese düşen araştırmanın sonuçlarını beklemektir. Her türlü provakasyon aynı oranda halkın tepkisisine mazhar olacaktır. Hiç kimse sorumsuzluk ve sapkınlık içinde olamazdır. Bu olayı kimse istismar ederek kurumları birbirine düşürme arayışına girmememelidir. Kurumlarımızın birbirine güveni tamdır. Kurumların Anayasal kurumlara bağlılığına olan güvenimiz tamdır. Türkiye her türlü iddiayı açığa çıkarak kabiliyete sahiptir. Bu mesele sadece AK Parti'nin değil, bütün Türkiye'nin meselesidir. İddialar açığa çıkarılmalı ve gereken yapılmalıdır. Parti olarak suç duyurusunda bulunuyoruz. Diğer partilerin net bir tavrı olmasa da AK Parti tek başına da kalsa demokrasiyi savunmaya devam edecektir.