Teslim olan teröristten katliam itirafı

PKK'dan kaçıp teslim olan terörist, Şırnak'ın Beştüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde 12 kişinin öldürülmesi olayına katıldığını itiraf etti. "Cudi Rogeş" kod adlı Naci Şahin, eylemi "Dr. Bahoz" kod adlı Fehman Hüseyin'in talimatı üzerine üstlenmediklerini belirtti. Şahin, eylem grubunun başında "Masiro" kod adlı Bedirhan Abo'nun bulunduğunu ve eylemin her aşamasının kameraya alındığını söyledi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde 12 vatandaşın öldürülmesi ve bu eylemin PKK tarafından üstlenilmemesiyle oluşan sis perdesi, teslim olan 3 teröristin açıklamalarıyla aralandı. Eyleme katıldıklarını, katliamın kameraya da alındığını öne süren teröristler, örgütün Suriyeli liderlerinden Fehman Hüseyin'in talimatıyla üstlenilmemesinin kararlaştırıldığını açıkladılar.

Örgütten kaçıp 15 gün önce güvenlik güçlerine teslim olan "Cudi Rogeş" kod adlı terörist Naci Şahin, Beşağaç'ta vatandaş ve korucuların katliamıyla ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Cezaevine konulan Şahin ifadesinde şunları söyledi:

EYLEM EMRİ VE PLANI "MASİRO"DAN
Bu eylemin keşfini, planlamasını ve eylem talimatını "Masiro" kod adlı Bedirhan Abo yaptı. Masiro'nun akrabaları, korucuların kendilerine zorbalık yaptığını söylemişlerdi. Ayrıca aynı bölgede bir yıl önce de iki arkadaşımızın öldürülmesinden de yine bu köylüleri sorumlu tutuyordu. Günlerce bunların gidiş-gelişlerini takip ettik. Eylem yapılırken saldırı ve savunma grubu olarak görev yaptık. Biz, kayalık ve çalılıkların arasında gizlenmiştik. Minibüs bize 5-10 metre kale "Fikret" aracın ön tarafına ateş ettib. İki el bombası da minibüsün kırılan camlarından içeriye attık. "Misiro" vatandaşların silahsız olduğunu, araçta 2 silah bulunduğunu bildiği için 4 kişi göndermişti. Araçta bulunan 2 silahı da Fikret aldı. Saldırı sırasında, 2 kişi ateş anında kapıyı açabildikleri için kurtuldular.

EYLEMİ KAMERAYLA ÇEKTİLER
Biz, eylemi gerçekleştirirken, "Mesiro" liderliğinde 9 kişilik grup da bizim bulunduğumuz yerin yukarısında eylemi izledi, hem de kameraya çektiler. Bu eylemin yapılmasında aşiretler arası mücadelede etkili oldu. Grup lideri "Masiro" Gevdan aşiretinin mensubudur. Beşağaç köylülerinin mensubu bulunduğu Hemkan aşiretiyle de anlaşmazlıkları vardı. Bu durumda eylemin yapılmasında etkili oldu. Bir diğer neden de 2007 yılının Ağustos ve Eylül aylarında Şırnak-Uludere ve Beytüşşebap bölgelerinde askerlerin yaptığı operasyonlarda 25-30 örgüt mensubunun öldürülmesiydi.

"ÜSTLENİLMEMESİ EMRİ ALDIK"
Aralarında küçük çocukların da bulunduğu silahsız 12 vatandaşın öldürülmesinin yankısı da büyük oldu.Örgütün liderlerinden "Dr. Bahoz" kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin'in telsizle "Masiro"ya bu eylemi kesinlikle üstlenilmemesini, kendilerinin de bunu üstlenmeyeceklerini bildirdi. Bu eylem Babat, Jirki ve jandarma istihbaratının üzerine yıkılmak istendi.