Ekranların en muhalif sesi yine esti gürledi: Paşalar aptal, Gülen darbe destekçisi...

Sivri çıkışlarıyla tanınan yazar Nihat Genç, Türkiye'nin darbeci paşalarının “APTAL” olduğunu söylerken, Fethullah Gülen'in de 12 Eylül askeri darbesinin destekçisi olduğunu iddia etti.

Nihat Genç, AvrasyaTV de “veryansın” dedi. Programda konuşan Nihat Genç, darbe söylentileri üzerine yorum yaparken Türkiye'nin henüz siyasi kurumlarını oluşturamadığını söyledi.

Türkiye çabuk teslim oluyor
Siyasetçilerin çok çabuk teslim olduklarını söyleyen Nihat Genç, “Türkiye, yeri geliyor sanayici teslim alıyor, yeri geliyor orduya teslim oluyor, yeri geliyor, zengin sağ siyasetçilerin babalıklarına teslim oluyor” dedi.

Türkiye'nin çok güçlü sosyal ve siyasi kurumlarının olmadığının altını çizen Nihat Genç, bunun üçüncü dünya demokrasisi olduğunu söyledi. Üçüncü dünyada seçkin bir sağ siyasetçi, ordu ve sanayicilerin etkili güç olduğunu ifade eden Genç, Türkiye'de üçüncü dünyanın tarzını bozan tek meselesinin darbeci ordunun pek nemalanmaması olduğunu iddia etti.

Darbeci paşalar aptal
Nijerya, Afrika, Asya'da darbeci subayların ilk yaptığı işin madenleri, petrolü ve zengin kaynakları kendilerine bağlamak olduğunu söyleyen Nihat Genç, “bizim darbecilerimizin sadece 12 Eylül döneminde bir rüşvet skandalına karıştığını ve bunun dışında şimdi darbecilerin emekli maaşıyla kapılarında bir polisle oturuyorlar” dedi.
Madem darbe yapıyorsun..
Nihat Genç, “bu sebeple ben Türkiye'nin darbeci subaylarını en APTAL darbeci subaylar olarak görüyorum. Madem darbe yapıyorsun petrol al, bir şey al. Buda bizim darbecilerin üçüncü dünya darbecileri dışında bir saflık ve idealizm var” yorumunu yaptı.

Darbelerden Demirel nemalandı
Demirel'in hayatı boyunca darbelerden nemalandığını söyleyen Nihat Genç, “Demirel'in bütün siyasi lütfu darbe ile oluşmuştur. Halkta isyan ediyor 'götüremezsiniz' diye ve tekrar getiriyor. Darbeler bir nevi Demirel'in siyasetini şişirip büyütmeye yaradı.” Şeklinde konuşurken, artık darbe mağdurluğunun Demirel'in elinden gittiğini iddia etti.

Darbe mağdurluğu AKP'ye geçti
”Demirel, artık 'darbe mağdurluğunun' AKP'ye geçtiğini gördü onun önlemini alıyor. 40 yıl ekmek yediği fırın şimdi AKP'ye çalışacak. Çünkü kendisi hep darbe mağduru olarak oy almıştı şimdi AKP alacak."

CHP'nin zirve oyu taş patlasa %23-25 tir “ diyen Nihat Genç, AKP-CHP restleşmesini şöyle yorumladı: “bu sebeple AKP'de biliyor ki 'bizim önümüzü CHP kesmez zira % 25 lik oyu var o yüzden merkez sağdan bir parti gelirde bizim önümüzü kesebilir'. Eğer böyle bir parti gelirse de işte AKP o zaman çığırından çıkacak”

Fethullah Gülen'in darbe destekçisi
Fethullah Gülen'in darbe destekçisi olduğunu iddia eden Nihat Genç, bakın 12 Eylül Askeri Darbesi dönemiyle ilgili neler söylüyor:
”12 Eylül döneminde Fethullah Gülen'in 'Sızıntı' dergisinde Kenan Evren'i 'kucaklayan ve kutsal kurtarıcı bir melek' diye karşılayan yazıları var.

Kenan Evren evliya gibi görülüyor
Zaten devletin kapılarının geniş çerçevede kendisine açılmasının sebebi de budur. Şu anda Kenan Evren'i hala 'evliya' olarak görmelerinin ve toz kondurmayışlarının sebebi budur. Yani kimse masum değil. Şimdi darbeciler temizlensin diye ekranlarda kusarak konuşanlar 12 Eylül darbesinin destekçileriydi. Buna cevap versinler.”