PKK için arabuluculuk yap Türkmenleri unut

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti grubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP ülkeyi yönetme yetkisini kaybetmiştir
MHP lideri konuşmasına AK Parti'ye yüklenerek başladı. Bahçeli "1 Temmuz tarihi itibari ile geride kalacak yasama yılı israf edilmiş bir dönem olarak hatırlanacaktır. Kuşkusuz ki burada 22 Temmuz seçimlerinin sonucunda oluşan, AKP'ye verilen yetki ve sorumluluğun yerine getirilmemesinin sorunudur. Muhalefeti yaşatmayan sistemleri demokratik parlamenter rejim, bu anlayış sahiplerini de parlamenter denilmez. Demokrasiyi yaşatmanın yolu, diğer siyasal görüşleri de dinlemeyi öğrenmiş, farklı düşüncelere saygı gösteren, köklü bir dönüşümden geçmektedir. Bugüne kadar ki çatıştırıcı kutuplaştırıcı anlayış, AKP zihniyetinin bu hoşgörü zeminine ne kadar uzak olduğunu ortaya çıkarmıştır. AKP hükümeti Türkiye'yi yönetme kabiliyeti kaybetmiştir. Bu siyasal körlüğün de demokratik hayatımıza içerden de darbe vuracağını artık anlamak ve dinlemek gerekmektedir. " dedi.

İrtica belgesi yorumu
Taraf Gazetesi'nin yayınlandığı irtica belgesiyle ilgili de yorum yapan Bahçeli, "Bütün müdahale arayışları, demokrasiye olan güvenin artması ile son bulacaktır. Başbakan Erdoğan'ın bugüne kadar izlediği reddedici siyaset anlayışından vazgeçmesini umuyorum." dedi.

Türkiye huzura kavuşmayacak
Huzurun olmadığı bir refahın ya da refahın sağlanamadığı bir huzurun olabilmesi çağımızın değerler sisteminde mümkün değildir. Huzur için ise refahı sağlayan unsurlar çok önemlidir. Önemli olan toplumu yüksek değer olarak bir arada tutan ahengin bir arada olmasıdır. Bugün karşımıza cinnet, cinayet, katliam, şiddet, yolsuzluk, soygun ve istismar olarak çıkan bu toplumsal buhranın giderek tırmanıyor olması bir gün refaha kavuşmuş olsak bile huzura kavuşamayacağımızı göstermektedir. En aşağılık suçlar, evladını öldüren anneler, akrabalarına katliam düzenleyen caniler, trafik tartışmasından cinayete varan kavgalar, bir bilezik küpe için yapılan hunhar saldırılar, açıkça yapılan yolsuzluklar, siyasi istismarlar, evlerden okullara, maç sevinçlerine uzanan yaygın bir şiddet dalgası günümüzün kaçamayacağımız sorunları haline gelmiştir.

Tedaviye ihtiyaç var
Artık kolektif bir cinnet hali gözlenmeye başlayan toplumsal ilişkilerde herkese görev ve sorumluluk düşmektedir. İlahiyat uzmanları, iletişimciler, siyasetçiler, hukukçular, eğitimciler gibi meslek uzmanlık alanlarının konuya el atması kaçınılmaz hale gelmiştir. Sorunlar analiz edilip önce teşhisin konulması sonra tedavinin başlatılması, sağlıklı bir insana dönüşmek için yegane yol olarak karışmızdadır.

PKK için arabuluculuk yap Türkmenleri unut
PKK için arabuluculuk yapanların, birkaç kilometre ötede yaşayan kardeşlerimizin sıkıntılarından haberleri olmuş mudur? Barzani'yi coşkuyla alkışlayanlar, Türkmenlere yapılacaklara çanak tuttuklarını şimdi anlayabilmişler midir?

Geçmişte Kerkük'te peşmerge çapulcusu tapu dairelerini yağmalarken, Türkmenler azınlık sayılırken, aşiret reisleri milletimize yönelik en ağır hakaretleri sürdürürken tepkisiz kalanları bunları anlaması da mümkün değildir.

Hükümetin sessizliği Türkmen düşmanlığını artırmaktadır
Irak'ta var olma savaşı veren Türkmen kardeşlerimiz bu duruma 6.5 yılın ağır ihmalleri vardır. MHP bir milli görev olarak tanıdığı bu konuda hükümeti defalarca ikaz etmiştir. Hükümetin sessizliği Türkmen düşmanlığını artırmaktadır. ABD'nin çekilme takviminin işlediği bu süreçte, ölümle sonuçlanan baskınların sürmesi beklenmektedir.

Bugün kudret sahipleri yokken biz vardık
Irak'lı grupların uyarılmaları kaçınılmazdır. Ancak ortada bunu yapacak ne hükümet ne de başbakan vardır. Tarih boyunca bütün buhranları atlatan ve küresel devletler kuran Türk milleti bu sorunları da er yada geç aşacak kudrete sahiptir. Bugün kudret sahipleri yokken biz vardık. Onlarda olmasa biz yine var olacağız. Türk milleti hiçbir şart altında Türkmenlerin yok olmasına göz yummayacaktır. Türkiye'nin milli birliğine bütünlüğüne yönelik tehditlere asla kulak asmayacaktır.

Hükümeti açıkça uyarıyorum
Anadolu Türklüğü buna kesinlikle rıza göstermeyecektir. Irak'ta yaşayan Türkmen kardeşlerimize karşı işlenecek bir suç Türk milletine karşı işlenmiş sayılacaktır. Hükümeti açıkça uyarıyorum, göz yumanlarda bu suça iştirak etmiş olacaklardır