Başbuğ konuşuyor

Askeri savcılığın, "İrticayla mücadele planı" belgesinin Genelkurmay karargahında hazırlanmadığı tespitinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bugün basın toplantısı düzenliyor.


Türkiye'de etrafımızda ve dünyada cereyan etmekte olan gerçek olaylara bakarsak, ciddi bir çok sorunun bulunduğunu ve yaşandığını görürüz.Dünya ülkelerinin hemen hemen hepsi, küresel ekonomik kriz ve bunun doğurduğu ekonomik ve sosyal sorunlarla boğuşmaktadır.

Türkiye bunun yanında terör ve bölücü terör örgütüyle mücadelesine devam etmektedir.Çevremizde başta İran'daki son gelişmeler olmak üzere, Irak, Afganistan ve Pakistan'da ciddi olaylar yaşanmaktadır. Kıbrıs görüşmeleri de bir tarafta sürmektedir.

İrtica belgesi değil kağıt parçası
Başbuğ konuşmasına Taraf Gazetesi'de yayınlanan irtica belgesiyle ilgili olarak "Şimdi bütün bunlar yaşanırken Türkiye neredeyse iki haftadır bugün itibariyle iki hafta. Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın elinde bulunan topladığı ve talep ettiği bütün bilgiler çerçevesinde yürüttüğü hazırlık soruşturması neticesinde ulaşmış olduğu kararla ortaya çıkan bir kağıt parçası etrafında gereğinden fazla enerjisini tüketmiştir harcamıştır." dedi. "
Türkiye bir kağıt parçası üzerinde boşa zaman harcadı. Belge hukuki anlamda tam anlamıyla bir kağıt parçasıdır." dedi
TSK olarak üzgünüz
Ayrıca yargı sürecine sabırla ve sükunetle bekleme basiretini de gösterememiştir. Her şeyden önce bunlardan dolayı gerçekten biz TSK olarak üzgünüz.

TSK yıpratılıyor ve karalanıyor
Son dönemlerde artan bir şekilde ve örgütlü olarak gerçekleştirdiği değerlendirilen kurgulanmış bazı olaylar TSK'yı yıpratma ve karalama kampanyasına dönüştürülmektedir. Anayasal olarak bağımsız olarak görevini yürüten Asjkeri Savcılığı kararı bu noktadadır. Askeri savcılığın kararını beğenebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz. Ancak Askeri Savcılığın kararını küçümseyemezsiniz. Son dönemde artan bir şekilde ve örgütlü olarak kurgulanmış bazı olaylarla TSK yıpratılıyor ve karalanıyor. Hukuk açısından bazı olaylarda bugün gelinen noktada bir kağıt parçası olduğunu bir belge olmadığını bize göstermektedir. Askeri Savcılık elindeki delil ve imkanlar ışığınde gereğini yerine getirmiştir.

Bu kağıt parçası TSK'yı yıpratmak ve karalamak için hazırlandı. Bunun kimler tarafından hazırlandığını devletin istihbarat ve yargı organları yerine getirecektir. Bunu istiyor ve önemsiyoruz.

Ne yapacağımızı hep birlikte göreceğiz
Başbuğ, basın toplantısını saat 11.00'de Genelkurmay Karargahı'nda düzenleyecek. Başbuğ, belge ortaya çıktığında, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e, "Belge

sahte çıkarsa ne yapacağımızı hep birlikte göreceğiz. Bütün Türkiye görecek" demişti.
Neyi göreceğimizi görelim
Bunun üzerine de Baykal, son grup toplantısında "Neyi göreceğimizi görelim" diyerek, Başbuğ'u açıklama yapmaya davet etmişti. Başbuğ'un bugünkü açıklamasında, askerin belgeye ilişkin bundan sonraki tavrını ortaya koyması bekleniyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, basın toplantısında Kuvvet Komutanları da hazır bulunacak.