Aman DARBE geliyor


CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, ''Başbakan, iki ayda bir 'aman darbe geliyor' diyor. Darbeyle Türkiye'yi korkutmak, ürkütmek istiyor'' dedi.

Mağduriyet edebiyatı
''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, (12 Eylül darbecileri yargılansın) şeklindeki açıklamasıyla ilgili 'Sulu şaka' değerlendirmesi yaptı. Bu konuda yorumunuz ne olacak?'' sorusu üzerine Okay, Başbakan Erdoğan'ın ''darbe üzerinden mağduriyet edebiyatı yaptığını'' savundu.

Aman darbe geliyor
Okay, ''Başbakan, iki ayda bir 'aman darbe geliyor' diyor. Darbeyle Türkiye'yi korkutmak, ürkütmek istiyor, evham ve vehimleri üzerinden siyaset yapıyor. Ama CHP'nin geçmişten bu yana söylediği ve genel başkanımızın bir kez daha tekrar ettiği Anayasanın geçici 15. maddesine ilişkin değişikliği önerilince, bu sefer ipe un sermek için böylesine, bir Başbakana yakışmayacak üslup içinde bir beyanda bulunmuştur'' diye konuştu.

Konsensüs olması lazım
Hakkı Suha Okay, konunun Türkiye'nin gündeminde kalmaya devam edeceğini belirterek, ''Muhtemelen eğer AKP buna yanaşmazsa 184 imzanın bulunabileceği bir ortam yaratılırsa, çok doğal ki CHP konuyla, MHP ve diğer siyasi partilerle görüşüp muhtemelen bir maddelik bir anayasa değişikliği girişiminde bulunabilir. Ancak bu konuda toplumda konsensüs olması lazım. Bunu gelecek süreç içinde hep birlikte izleyeceğiz'' dedi.