Efsane komutandan İDAM yorumu

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partisince Kocaeli'de Perşembe Pazarı alanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, iktidara gelmeleri halinde ilk yapacakları işin halkın ekonomik gücünü artırmak olacağını söyledi.

Beslenme ve barınma derdini öncelikle ve ağırlıkla ele alacaklarını ifade eden Pamukoğlu, bunun için çiftçiye, esnafa ne gerekiyorsa yapacaklarını, onları destekleyip sübvanse edeceklerini dile getirdi.

''İşimiz sıkıntı çeken halk, zorda olanlar'' diyen Pamukoğlu, cehalet ve yoksulluğun yıllardır kaldırılamadığını kaydetti.

Pamukoğlu, şöyle konuştu:

''Karma ekonomi esastır. Ülkenin ekonomik ve mali yönetimi için düşündüğümüz sistemde, hem devlet, hem de özel sektör olacak. Karma ekonomi, partimizin esas politikasıdır. Özel sektörün giremediği her yerde, devletin ve halkın ihtiyaç duyduğu her alanda devlet üretimde ve istihdam içinde olacak. İşlenmeyen bir karış dahi toprak kalmayacak, hayvan görülmeyen tek bir yayla dahi bırakmayacağız. Çiftçinin, tarımla uğraşanların, köylülerimizin üç meselesi var. Birincisi mazot, ikincisi gübre, üçüncüsü tohum. Gübre ve tohum, birkaç devletin tekelinde, bu tekeli kesinlikle kıracağız.''

''İlk çıkaracağımız yasalarla siyasi ve bürokratların dokunulmazlıklarını kaldıracağız. Dokunulmazlık kalkanını delik deşik edeceğiz'' diyen Pamukoğlu, çalınan, çırpılanları da yapanların yanlarına kar bırakmayacaklarını vurguladı.

''İDAM İLK ÇIKARILACAK YASALARDAN BİRİ OLACAK''
Ülkenin baş sıkıntılarından birisinin ''bölücülük'' faaliyetleri olduğuna işaret eden Pamukoğlu, şöyle devam etti:

''Terör, siyasi bir mücadelenin savaş aracıdır. Avrupa'nın isteği ve desteğiyle, batının güdümünde, bu ülkede yaşayan Kürt şovenistler terörü var ettiler ve başını çektiler. Dağdaki elinde silahla dolaştığı sürece azmaya devam edecekler. Dağlar temizlenecek. Öldürmeyi kendinde hangi siyasi sebeple hak görüyorsan, bu devlet seni idam etmek için kendinde niye hak görmüyor. İdam, ilk çıkarılacak yasalardan biri olacak. İbreti alem için olacak.''

Pamukoğlu, ''darbe tartışmaları'' hakkında da iktidara gelmeleri halinde ordunun, direkt veya dolaylı, en küçük bir siyasi meseleye dahil olmayacağını sözlerine ekledi.