Başbakan şimdi ne yapacak ?


CHP Lideri Deniz Baykal, irtica belgesiyle ilgili ve darbecilerin yargılanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Uzun süreden beri ortaya atılan iddiaların bir belgeye mi yoksa bir komplonun mu ifadesi olduğu konusunda bir tartışma yaşanıyordu.

Bu konuda Genelkurmay derhal harekete geçmişti. Genelkurmay Başkanı bir emir komuta zinciri içinde böyle bir belgenin hazırlanmasının söz konusu olamayacağını ifade etmiştir. Ancak yine de bu belgenin altında imzası olduğu belirtilen Genelkurmay görevlisinin çalışmalarının, yaptığı telefon konuşmalarının, bilgisayardaki kayıtlarının incelenmesi ihtiyacını hissetmiştir ve bir çalışma yapılmıştır.

Bu belgeyi kim hazırladı
Genelkurmay'ın yaptığı açıklamayla, ortaya atılan kağıdın belge niteliğinde olmadığını göstermektedir. Bu aşamada şimdi incelenmesi gereken bir olasılık var o da bu kimler tarafından yapılmış bir komplodur?

Bu iddianın bir belgeye dayalı olmadığı ortaya çıkmıştır. Çok vahim iddialar içeren böyle bir iddianın niteliğinin komplo olarak değerlendirilmesi kaçınılmaz olmuştur. Şimdi bu komployu niçin neden almıştır, bunu yapanlar fırsatı nasıl bulabilmişlerdir?

Başbakan ne diyor
Bu iddiayı bir belge olarak kabul edip değerlendirme yapanların şimdi ne yapacakları önem kazanıyor. Bu iddiayla ilgili hukuki tespit yapılmalıdır.

Bugün Başbakan değerlendirmesini yaptı. Hepimiz merakla ne düşündüğünü görmek istiyorduk. Bakınca gördüğümüz şudur. Başbakan ne söylüyor?

Bu konuyu incelemeye devam edeceğiz diyor. Etsin. Sivil mahkemeler diyor. Evet geçirsin bekliyoruz. Bu konuda bilgisi önem taşıyan değerlendirmesi olan herkesi göreve çağırıyorum diyor. Bizim bu konuda bilgilerimizi ortaya koymamızı beklediğini söylüyor.

Aynı işin Genelkurmay'da devam edilmesi gerektiğini söylüyor. Yani tatmin olmuş değil başbakan. Hala karara rağmen genelkurmay'da bu belgeyi hazırlamış olanları var olanlar olabileceğini ifade etmeye çalışıyor.