Akman'ın belgesi SAHTE çıktı

Zahid Akman'ın televizyonlara çıkıp, Hürriyet Gazetesi'nin hakkındaki Almanya'ya giriş yasağına ilişkin haberini yalanlamaya çalıştığı belgede tahrifat olduğu ortaya çıktı.

Almanya'dan gelen bir haber RTÜK Başkanı Zahid Akman'ı zor dumuda bıraktı.

Habari belgelerle yalanlamıştı
Hürriyet Gazetesi, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman hakkında, Almanya'nın Main-Taunus Bölge Yabancılar Dairesi'nin, mali suç işlediği gerekçesiyle Almanya'ya girişini 5 yıl yasaklandığına ilişkin bir haber yayınlamıştı. Zahid Akman'ın avukatı Main Taunus Yabancılar Dairesi'ne ait olduğunu öne sürdüğü bir belge ile bu haberi yalanlamıştı.

CNN TURK belgeyi gönderdi
Bu gelişme üzerine harekete geçen CNN TÜRK, Main-Taunus Bölge Yabancılar Dairesi'ne belgeyle ilgili başvuru yaptı. Daire gizlilik nedeniyle belgeyle ilgili açıklama yapmadı. Ancak söz konusu belge kendilerine ulaştırılırsa gerçek olup olmadığına dair bir açıklamaya yapabileceğini bildirdi.

Sahte olduğu açıklandı
CNN TÜRK muhabiri Erhan Merttürk Akman'ın kamuoyuna açıkladığı belgeyi Alman yetkililere ulaştırdı. Dün Main-Taunus Bölge Yabancılar Dairesi, başvuruya cevap verdi ve belgenin sahte olduğunu açıkladı.

Gözler Zahit akman'da...
Şimdi gözler Hürriyet'in, 'Almanya'ya girişi yasak' manşetini yalanladığı belgenin sahte olduğu ortaya çıkan RTÜK Başkanı Zahid Akman'da ve yapacağı açıklamada...