Yeni Bakan'dan JEST

Görevi bitti, daireleri boşaltmadı
Kemal Unakıtan Ankara'ya taşındıktan sonra mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan Ankara'nın lüks sitelerinden Zirvekent'e taşındı. Lüks sitenin B Blok, 19 numarasında oturan Unakıtan daha sonra yine Maliye'ye ait olan 14 numarayı da tadilata soktu. Burada da misafirlerini ağırladığı ileri sürülen eski Maliye Bakanı, 150 metrekarelik daireleri görevi bırakıncaya kadar kullandı. Ancak Unakıtan çifti, Bakanlık görevi bitmesine karşın biri dördüncü katta, biri üçüncü katta olan iki daireyi boşaltmadı.

Yeni kabineyle birlikte görevini Mehmet Şimşek'e devreden eski Bakan Unakıtan'ın Maliye'ye ait iki lojmanı halen boşaltmaması dedikodulara neden oldu. Ancak görevi bırakmadan önce ABD'de ciddi bir ameliyat geçiren Unakıtan'ın henüz taşınmaya fırsat bulamadığı ileri sürüldü. Sık sık İstanbul'a gidip gelmek zorunda kalan Unakıtan çifti, Ankara'da bulundukları süre içinde de eşyalarının bulunduğu Maliye Bakanlığı'nın lojmanında kalmayı tercih ettiler.

Yeni Bakan Şimşek'ten jest
Öte yandan kendisine ait dubleks bir evde oturan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Ankara Zirvekent'teki lojmana taşınmayacağı öğrenildi. Bakan Şimşek, halen sağlık problemleriyle uğraşan Unakıtan'ın taşınma zamanını ise tamamen kendi istediği bir tarihe bıraktı.