Fethullah Gülen ABD Kongresi'ni kuşattı

Gülen hareketi, Kongre üyelerine verdiği bireysel bağışların yanı sıra milletvekilleri için çalışan Kongre görevlilerini ücretsiz Türkiye'ye götürerek propagandasını yapıyor.

Hayrete düşüren lobicilik
Gülen hareketinin en etkili lobicilik etkinlikleri arasında gösterilen Türkiye gezilerine kilit önemde gördükleri ABD'li milletvekillerinin özellikle üst düzey danışmanlarını çağırdıkları ifade ediliyor. Bu gezilerden birine katılan, ancak isminin ve birlikte çalıştığı Kongre üyesinin isminin açıklanmasını istemeyen bir görevli, Gülen hareketinin “hayrete düşüren bir lobicilik faaliyeti içinde” olduğunu söyledi.

AKP'lilerle görüşme
Maryland Diyalog Enstitüsü isimli kuruluştan Türkiye'ye 10 günlük kültürel bir gezi için davet aldığını ve Türkiye'yi öğrenmek için geziye katıldığını söyleyen görevli, önce ülkeye yönelik bilgiler verildiğini, ancak daha sonra Gülen hareketinin tanıtımının yapıldığını kaydetti.

İstanbul ve Ankara'yı kapsayan gezi çerçevesinde bürokratlar, AKP'nin üst düzey danışmanları ve bazı politikacılarla görüştüklerini belirten Kongre görevlisi, kültürel gezinin yanı sıra Gülen okullarına da götürüldüklerini anlattı.

Gülen hareketi ÇOK İKNA EDİCİ
Görevli, Gülen hareketinin “çok ikna edici” bir dille anlatıldığını ve hareketin gizli bir gündemi olduğu yönündeki suçlamaların asılsız olduğu savunularak “barışçıl bir dinler arası diyalog hareketi” olduğunun ileri sürüldüğünü ifade etti. Geziye ABD Kongresi'nden 9-10 kişinin katıldığını ve bu görevlilerin etkili kişiler olduğunu söyleyen görevli, Türkiye'yi ve Gülen hareketini tanımayanlar için bu gezilerin “çok etkileyici” olduğuna dikkat çekti.

Görevli, gezi sırasında hiçbir şekilde içki içilebilecek yerlere götürülmediklerinin dikkatlerini çektiğini ifade etti.

Öğretim görevlileri de geliyor
“Türkiye'ye kültürler arası gezi” şeklinde tanımlanan ve her yıl birkaç kez düzenlenen gezilerin, bu yaz ağustos ayında yeniden düzenlenmesi bekleniyor. Gülen hareketi Kongre'nin yanı sıra bu tür gezileri Washington'daki etkili düşünce kuruluşlarında çalışan uzmanlar, yönetim içindeki görevliler ve ABD'nin önde gelen üniversitelerinden öğretim görevlileri için de düzenliyor.