Belge 1 taşla 3 kuş vurdu

Türkiye'nin en çok konuşan istihbaratçısı, eski MİT'çi Mehmet Eymür Sabah gazetesine röportaj verdi. Eymür, Taraf Gazetesi'nde yayımlanan "AKP ve Gülen'i Bitirme Planı" başlıklı belgenin yabancı istihbarat servislerinin işi olabileceğini söyledi.


Belge çıktı bir taşla üç kuş vurdular
ESKİ MİT yöneticisi Mehmet Eymür, çok tartışılan irtica belgesiyle ilgili olarak "Bir taşla üç kuş vurmayı hedefliyor olabilirler. Orduyu yıpratmak, AK Parti'yi ve Gülen cemaatini TSK ile karşı karşıya getirmek." dedi.

Belge yabancıların işi olabilir
AK Parti ve Gülen Hareketi'ni bitirmek için Genelkurmay Harekât Başkanlığı bünyesinde bir plan hazırlandığı ileri sürülüyor. Bu planı içeren bir belge geçtiğimiz günlerde Taraf gazetesinde yayınlandı. Sizin bu belgeyle ilgili görüşünüz nedir?

Türkiye hayli kritik günlerden geçiyor. Ben Türkiye'yi -özellikle de böyle kritik dönemlerde- bizlerin değil de, görünmeyen bazı yabancı güçlerin idare ettiğini düşünüyorum. Yani Genelkurmay'a ait olduğu öne sürülen belgede yabancı güçlerin parmağı olabilir. Biz bazı olayları tam olarak anlamayıp değerlendiremiyor, bu yüzden de birbirimize düşüyoruz. Zaten yabancı güçlerin istediği de o. Bana kalırsa kuvvet komutanlarının bilgisayarındaki bilgileri açığa çıkaran ve Genelkurmay'daki gizli andıç gibi belgeleri servis yapanlar da onlar. Hatta belki yazdıranlar da onlar. Böylelikle bir taşla üç kuş vurmayı hedefliyor olabilirler. Amaçları bir taraftan orduyu yıpratmak, diğer taraftan da AK Parti'yi ve Gülen cemaatini TSK ile karşı karşıya getirmek. Bu sorunu yaratan güçler, sonradan da problemi çözen hakem rolünü üstlenirlerse hiç şaşırmamak gerekir. Bizim bu bağlamda bütün temel kurumlarımızı gözden geçirmemiz, varsa kurumlarımızdaki yabancı unsurlarla bağlantılı kişileri tespit etmemiz gerekir. Yabancı unsurların Türkiye'yi kontrol etmesine izin vermememiz lazım.