Suç makinesi bu kez CAN ALDI

Fatih Edremit, kız arkadaşına kötü davrandığı gerekçesiyle, Özbizerdik'i Polat Towers 22. kattaki ofisine çağırdı. Hasan Heybetli'nin de bulunduğu ortamda önce yenildi, içildi. Ancak sonra ortam gerginleşti. Özbizerdik silahını çekerek Edremit'e 6 el ateş etti. Edremit hastanede ölürken, Özbizerdik sır oldu.

Alaattin Çakıcı'nın adamları tarafından öldürülen Uğur Kılıç'ın oğlu, yeraltı dünyasının tanınan ismi Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik, dün bir anlaşmazlığı halletmek için gittiği 52 yaşındaki müteahhit Fatih Edremit'i Fulya'daki Polat Tower Residence'ın 22. katındaki ofisinde kurşun yağmuruna tuttu.

Özbizerdik'in kız arkadaşına kötü davranması yüzünden Fatih Edremit ile arasında çıkan tartışmaya ve ardından gelen cinayete tanık olan yeraltı dünyasının firarlarıyla ünlü isimlerinden Hasan Heybetli'ye göre, olay şu şekilde yaşandı:

'Katillerini' içeri buyur etti
Onur Özbizerdik (26), önceki gece saat 23.30 sıralarında, yanında Bülent Zara adlı adamı ile Fulya'daki Polat Tower Residence'a geldi. Onur Özbizerdik, güvenlik görevlilerine Fatih Edremit ile görüşeceklerini söyledi. Bunun üzerine binanın güvenlik görevlileri, 22. katta dairesi bulunan Fatih Edremit'i aradı. Fatih Edremit, güvenlik görevlilerine misafirlerini içeri almaları talimatı verince, Özbizerdik ve yanındaki kişi, Edremit'in oturduğu 22. kat 124 numaralı daireye çıktı. Evde Fatih Edremit, yeğeni ve Hasan Heybetli vardı.

Yemek yenildi, içki içildi
Özbizerdik'in 'kız arkadaşına kötü davranması' yüzünden yapılan görüşme için masa kuruldu. Görüşmede önce yemekler yendi, içkiler içildi. Ancak görüşmenin sonuna doğru ortam gerginleşti. Özbizerdik, aniden belindeki tabancayı çıkararak, Fatih Edremit'e doğrulttu ve üst üste tam 6 kez tetiği çekti. Kurşunlar, Fatih Edremit'in göğüs, karın ve bacaklarına isabet etti. Fatih Edremit kanlar içinde yere yığıldı. Geldiği kişi ile cinayet mahallinden ayrılan Onur Özbizerdik, 22. kattan aşağı indi, güvenliklerin beklediği kapıdan çıktı ve bir taksiye binerek kaçtı. Sonra da Hasan Heybetli çıkıp gitti.

Ağır yaralanan Fatih Edremit, ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alındı, ancak kurtarılamadı.

Güvenlik görevlilerinin ifadesini alan polis, giriş ve 22. kattaki güvenlik kameralarının kayıtlarına da el koydu. Görüşme sırasında Fatih Edremit'in yanında bulunan yeğeninin ifadesine başvuruldu. Ardından polis, görüşme ve kurşunlama olayı sırasında dairede bulunduğu belirlenen Hasan Heybetli'yi telefonla aradı. Kısa süre sonra Heybetli, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Fatih Edremit'in bazı yakınlarının ifadesine başvuran polis, Özbizerdik'in peşine düştü.

Onur Özbizerdik'in cinayet sırasında yanında bulunan adamı Bülent Zara Antalya'da yakalandı. Bülent Zara, ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğini söyledi. Ancak elinde yapılan araştırmada (el svapı testi) barut izine rastlanmadı. Bunun üzerine Zara'nın, polise, "Cinayeti Onur işledi. Üstlenmemi istedi" dediği öne sürüldü.

Polat Tower Residence'daki dairede arama yapan polisler, Fatih Edremit'in öldürüldüğü Simith&Wesson marka tabancayı buldu. Tabanca, üzerindeki parmak izleri incelenmek üzere Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi.

1990'da tutuklandı
İrlanda'da 1986 yılında Sir Alfred Beit'in Malikanesi'nden çalındıktan sonra İstanbul'da ele geçirilen "Mektup Yazıcısı" adlı tabloyu pazarladığı iddia edilen Fatih Mehmet Edremit, 1990'da ruhsatsız tabanca, esrar ve hap bulundurmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Daha 16'sında 3 vukuatı vardı
Uğur Kılıç'ı, eski eşi Alaattin Çakıcı'nın adamları, 12 yaşındaki oğlu Onur'un gözü önünde 20 Ocak 1995'te, Uludağ'da öldürdü.

Onur'u, annesinin ölümünden sonra dedesi Dündar Kılıç büyüttü. Daha 16 yaşında 3 suç işlemişti. Etiler'de bir bara girmesine izin vermeyen kahya Cenk Dikel'i cinsel organından vurdu. Park etmesine izin vermeyen Ünal Acar'ı bacağından yaraladı. Her seferinde yaşı küçük olduğu için serbest kaldı.

Alaattin Çakıcı'nın kardeşi Gencay Çakıcı'yı vurmaya azmettirmekten dolayı tutuklandı.

2005 yılının Mart ayında, Mehmet Selahattin Merih'le sevgilisi Elif Güvendik, bir barda sigara külü nedeniyle Onur Özbizerdik ile tartıştı. Kavgada DYP eski İl Başkanı Orhan Keçeli'nin oğlu Nedim Keçeli bıçakla yaralandı. Arabulucu olarak devreye uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Hacı Muhittin Bektaş'ın oğlu Yılmaz Bektaş girdi. Bektaş, kavgadan bir hafta sonra Merih ve Özbizerdik'i Etiler'deki Royals Motor'a çağırdı. Gerginlik silahlı çatışmaya dönüştü. Özbizerdik'in koruması öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaçtığı Romanya'nın iade ettiği Özbizerdik, bu davada tahliye edildi.