Genelkurmay Kurtlar Vadisi'ni çizdi çünkü..

Türkiye gündemi günlerdir Taraf gazetesinde yayınlanan irtica planına kilitlenmiş durumda. Ankara'yı toz duman eden plan bugün Erdoğan - Başbuğ zrvesiyle doruk noktasına ulaştı. Başbuğ ve Erdoğan arasındaki görüşmenin perde arkası merakla beklenirken Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ilginç bir ayrıntıdan bahsetti." Bu eylem planında bir başka ilginç nokta da Kurtlar Vadisi projesiyle ilgili... Baransu'nun haberinden sonra gün içinde yarı-şaka, yarı-ciddi epey telefon aldım..." diyen Kütahyalı'nın bahsettiği o ayrıntı.

Genelkurmay Kurtlar Vadisi'ni çizdi çünkü..
“Genelkurmay, Kurtlar Vadisi'nin üstünün çizilmesini hedefliyormuş, bu konuyla en çok uğraşan sensin, sen Genelkurmay'ın adamı mısın? Seni Kurtlar'a karşı Genelkurmay mı yönlendirdi?” gibilerden msj gönderen çok oldu... Eylül 2007'den itibaren başlayan Kurtlar Vadisi Pusu döneminden Genelkurmay'ın hoşlanmadığını daha evvel de söyledim...

Dizi 180 derece dönmüştü
Kurtlar Vadisi projesi 2003-06 yılları arasında tam olarak bu “askerî eylem planı”na uygun bir zihniyet yapısını içeriyordu... Kurtlar Vadisi Irak filmi de tam bu eylem zihniyetinin istediği şekilde geniş dindar kitleleri Amerikan-düşmanlığı ve Yahudi-düşmanlığı üzerinden ulusalcı projeye eklemleme amacı güdüyordu... Kurtlar Vadisi Pusu ise zihniyet itibariyle Emniyet istihbarat birimlerinin istediği şekilde ilerliyordu. Dizi 180 derece dönmüş ve başka bir hal almıştı.

Yeni dönem Kurtlar Vadisi Pusu
Dolayısıyla TSK, bu süreçten memnun değildi. Diziye verilen o üç aylık arada, devlet içi istihbarat birimlerinin diziyi ele geçirmek için kapıştığı bilgileri, güvenilir yerlerden benim de kulağıma geliyordu. Sonrasında Abdullah Gül'ü de Ergenekoncu olarak gösteren garip bir ideolojik arkaplanla yeni dönem Kurtlar Vadisi Pusu başladı...

Bu eylem planları, bu operasyonel çabalar hayatımızda olmaya devam edecek... Bu planları deşifre edebilen gerçek bir medyanın hep var kalabilmesi ise bu toplumun iradesine bağlı..