Ucu kendine dokundu Erdoğan feryat figan

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Türk'ün hedefinde iktidar ve Erdoğan vardı.

Daha neyi araştırıyorsunuz?
Muhalifleri aydınları Kürtleri susturmayı hedeflemediler mi? Akın Birdal İHD Genel Başkanı'yken bir andıç sonucu suikasta uğramadı mı? Çocuklar bile onlarca yıl ağır hapis cezalarıyla yargılanmıyorlar mı?

Şemdinli Çetesi askeri mahkeme tarafından bir günde salıverilmedi mi? Daha geçen yıl Kürtleri rahatsız etmeyi öngören bazı eylemlerin yer aldığı eylem planı ortaya çıkmadı mı? Daha neyi araştırıyorsunuz? Bunda deneyimden sonra çıkıp toplumun karşısına, 'belge gerçekte olabilir sahte de olabilir' demenin bir anlamı var mı?

Bu ülkede daha çok andıç göreceğiz
Topluma da bakın, siyasete müdahale etmeyi planlayan böyle bir girişim yokmuş diyecekler. Böylece var olan vesayet rejimini sürdürecekler.

Bu albayın daha önceki 21 adet imzası toplanmış. Hepsi birbirine benzer. İfadesi alınırken imzasını değiştiriyor. İmza değiştirmiş olmasını o imzasını saklamaya yönelik bir arayış olarak görmek gerekir. Evet ne yazık ki hükümet kendisine demokrasiye karşı yönelen bu tür girişimler karşısında, bir siyasi irade olarak ortaya çıkmadıkça bu ülkede daha çok andıç göreceğiz.

Sizin planınız nedir
Basınımızın önemli bir kesimi darbeler karşısında önemli bir sivil iradeyi ortaya koymaktadır. Bu olup bitenlerin sorgulanması önemlidir. Bu demokratik değişim vesayet rejimin sürdürmek isteyenlerin alanını daraltmaktadır. Siyasete demokasiye müdahale girişimleri artık toplumumuzda sessiz bir kabulle karşılanmamaktadır.

Hükümete soruyorum. Bu vesayet rejimini sürdürmeye çalışanlara karşı sizin eylem planlarınız nedir? Siz nasıl bir mücadele başlatmayı düşünüyorsunuz?

Ahmet Türk'ten öneriler
Şu önerileri sıralayacağım.

Hükümet kararlı bir demokratik siyasi ve hukuki mücadele sürecini başlatmalıdır.

Elbette atılacak bütün adımlar geniş ve kapsamlı bir sivilleşme programı içerisinde ele alınmalıdır. Bu program yeni bir anayasanın hazırlanmasından, köklü reformlara, yerel yönetimlere, hukuk reformundan yargı bağımsızlığına kadar geniş bir yelpazedeki adımları kapsamalı.

Türkiye'de vesayete karşı mücadelenin en önemli aşamalarının başında Kürt sorunu konusunda atılacak adımlar oluşturacaktır.

En önemli zeminin Kürt sorunu çözümü ve yaşanan çatışma ortamındadır. Eğer Türkiye bir çözüm rotasına girerse bu güçlerde iktidarlarını kaybedeceklerdir. Bu bilinçten hareketle Kürt sorunu konusunda atılacak adımlar, siyasete müdahale edecek odakların yollarını kapatacaktır.

Sayın Başbakan'ın ve hükümetin demokrasi mücadelesinde hangi noktada durduğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Başbakan diyor ki Başbakan hukukdışı mücadelelere karşı tek yürek olduğunu bu belge fırsatıyla göstermiş oldu.

Bunlar oldukça iyimser sözler keşke durum böyle olsaydı. Ama ne yazık ki gerçekler böyle değil.

Bugün DTP'ye karşı yürütülen operasyonların böyle bir belgeyle başlamıştır.

Bu hukuksuz operasyonlar hala sürmektedir. Bu andıçla başlayan baskı ve yıldırma süreci tam hızıyla devam etmektedir.

Demokrasi mücadelesi verdi

DTP'ye ve Kürtlere yapılanlar hukukdışıdır diyebildiniz mi? O eylem planına karşı ne o dönemde ne de bugün tek bir itirazınız dahi olmadı bunu görmedik.

Ancak her zaman olduğu gibi işin ucu kendisine dokununca feryat figan ediyor. AKP'yi ve Fethullah Gülen'i bitirmeye çalışanlara karşı çıkacaksınız, DTP'yi bitirme planıyla ilgili bir şey yapmayacaksınız