Darbe belgesi FOTOKOPİ çıktı

Türkiye'yi karıştıran "Darbe belgesi"nin fotokopi olduğu ortaya çıkarken "Orjinal belge kimde" sorusu gündemde. uzmanlar belgeden ipucu elde edilebileceği görüşünde.

Taraf Gazetesi'nde, "AKP ve Gülen'i bitirme planı" başlıklı haberine kaynak olarak gösterilen ve bir süre önce Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Avukat Serdar öztürk'ün bilgisayarında ele geçirildiği öne sürülen belgenin aslı olmadığı ortaya çıktı.

Aslı nerede?
Ergenekon soruşturmasını yürüten istanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda kanıt olarak kaydedilen söz konusu belgenin "fotokopi kopyası" olduğunun anlaşılması "aslı nerede" sorusunu gündeme getirirken tartışmaların odağında yer alan "belge sahte mi, gerçek mi" konusu da daha tartışmalı hale geldi. Çünkü belgenin "fotokopi kopyası" olması belgenin sahte olup olmadığının tespitini güçleştiriyor.

Gerçek olup olmadığının tespiti zor
Belgenin fotokopi olduğunun ortaya çıkması üzerine kriminal uzmanlar, fotokopi olan belgenin gerçek belge olup olmadığının tespitinin zorluğu
konusunda birleşiyor. Uzmanlara göre imza gerçek olsa bile başka yerden alınıp belgeye monte etme ihtimali var. Gelişmiş teknolojik cihazlarla üst üste fotoğrafı çekip yeni belge yapmak mümkün olsa da, fotokopiden bazı ipuçları elde etmek olası...

Çelişkili durumlarda belgeler tereddütlerin gidirilmesi için polis ve jandarma kriminal laboratuvarlarına da gönderiliyor.