Karayılan Küstahça Türkiye’yi tehdit etti: Ateşkes süresi doluyor

PKK terör örgütü yöneticilerinde Murat Karayılan, Kürt sorununa çözümün tartışıldığı sürece müdahale edildiğin belirterek, umutlarının azaldığını söyledi. PKK ilan ettiği silahsızlık eyleminin bir ay sonra sona ereceğini hatırlatan Karayılan, Türkiye'yi tehdit etmekten geri durmadı. TSK operasyonlara devam ettiğini bunların kendilerini fazlasıyla rahatsız ettiğini kaydeden Karayılan, uluslar arası güçlerin çözümden yan olmadıklarını da söyledi.

Uluslararası güçler sorunun çözülmesini istemiyor
Başbuğ'un Amerika ziyaretini de değerlendiren Karayılan "Uluslararası güçlerinde mevcut durumda çözümden yana olmadıkları anlaşıyor. Bütün göstergeler bu durumu gösteriyor. Bazı iç ve dış dinamikler birbirini gördüler, hareketimiz üzerinde bazı pazarlıklar yapıldı. Zaten ABD genelkurmay başkanı ve İlker Başbuğ'la görüşmesinde yüzde elli bu durumu konuştuklarını açıkladı. Anlaşılıyor ki; yeni bir saldırı ve imha konsepti uygulamak istiyor. Eğer önü alınmazsa imha konsepti esas gündem olacaktır. Şimdi olmazsa bile bu konsept hazırlanıyor. Bundan dolayı barış elimiz yine havada kaldı. Barış elimiz sadece havada kalmadı, kırılmak isteniyor." şeklinde konuştu.

Obama çelişkili konuşuyor
Obama'nın açıklamalarını da çelişkili bulduğunu ifade eden Karayılan: "Obama'nın konuşması ile devam eden pratik çelişiktir. Ancak bu çelişkiyi Amerikan'ın çözmesi gerekir. Biz diyalog ve barışçıl çözüm için her şeyi yapıyoruz. Ancak bize karşı Kürt barışını kabul etmiyorum diyen bir anlayış var. Amerika'da bu çözümsüzlüğü destekliyor. Bir de Türkiye'yi model yapmak istiyorlar. Türkiye bu sorunları ile nasıl model olacak. Böyle model falan olamaz. ABD bu çelişkisini çözmelidir."dedi.

Her zamankinden daha güçlüyüz
Örgütün eskisinden daha iyi konumda olduğuna dikkat çeken Karayılan tehditlerini de sürdürmeyi ihmal etmedi. Karayılan "PKK her zamankinden daha güçlü bir konumdadır. Her zamandan daha fazla güçlüyüz. Kendimizi meşru savunma konumunda koruyacağız, buna gücümüz ve kudretimiz vardır. Kürt halkının özgürlük mücadelesini bu aşamaya getirmiş olan hareketimiz bundan sonrasını da büyük bir kararlılık ve mücadele temposu ile zafere götürecektir. Biz siyasi ve barışçıl çözüme her zamankinden daha fazla hazırız. Ancak üzerimize gelinirse her zamankinden daha fazla kendimizi savunacağız."ifadelerini kullandı